Малко стилно студио с площ от едва 18 кв.м.

Малко стилно студио с площ от едва 18 кв.м.

Малките жилища са все по-търсени в днешно време. Съвременното строителство удовлетворява това търсене, предлагайки разнообразие от апартаменти тип студио, които са подходящи за един човек или за млада двойка.

Обитателите на подобни студиа, обаче, често се чувстват притеснени, че поради липсата на голяма площ трябва да пожертват комфорта или стила на дома, за сметка на по-добра локация или по-изгодна сделка. Днес искаме да ви представим едно малко стилно студио с площ от едва 18 кв.м., което ще опровергае тези страхове и ще преобърне представите ви за простор.

Едностаен апартаментАпартаментът в скандинавски стил традиционно е решен в бяло, за да може оптически да разшири пространството. Контраст правят единствено подът от светло дърво и тъмните стени на малкия коридор. Макар и студиото да разполага само с една стая, мебелите в него са разположение така, че да обособяват отделни функционални кътчета.


 

От магазина: Скандинавски стил у дома


За всекидневна служи двуместния диван, разположен непосредствено до овалните прозорци. Пред него са поставени малка холна маса в черен цвят, която кореспондира с килима под нея. Срещу тях откриваме кухнята, с бели шкафове, които достигат до тавана. Ограничената работна площ на плота е все пак достатъчна, за да се поставят котлони и мивка. Самият плот и гръб са изработени от мрамор, който внася доза лукс в обстановката.

Малка кухня в студиоЗа да се спести място, дизайнерът се е спрял на трапезна маса, която има способността да се разтяга и прибира при нужда. Сгъната до стената, тя наподобява конзола с чекмеджета под нея. По същия начин и черните трапезни столове се разтягат само при нужда.

Леглото е поставено в ниша между кухнята и прозорците, като над него е обособено багажно отделение, като повдигнат килер, който е затворен единствено със завеса, а достъпът до него е осигурен чрез стълба. Въпреки че мястото в тази зона е наистина ограничено, трябва да признаем, че своеобразната спалня изглежда по-скоро уютна, отколкото тясна и неудобна.

Цялостната атмосфера в миниатюрното жилище е свежа и приветлива. Тук всеки млад студент или човек в старта на кариерата си би се чувствал комфортно, докато се усъвършенства и прави планове как да реализира многобройните си мечти.

Онлайн магазин на GRANDecor