Малко преходно жилище с модерен интериор

Малко преходно жилище

Цветовете са основен фактор за избора на интериорен дизайн в едно жилище. Когато са подходящо подбрани и съобразени с пространството, добрият краен резултат е гарантиран.

Ще се пренесем в един малък, преходен апартамент, разположен на скромните 28 кв.м. Основното предимство на дома е височината на стаите. Тя е внушителните 3,2 метра и това донякъде компенсира малките площи на помещенията.

При реновирането на това малко преходно жилище дизайнерите са заложили на комбинация между класически и съвременен интериор. Цветовете се придържат към класиката, преобладават бялото и черното. Високите рамките на прозорците са облицовани в черна ламперия и разполагат с вдлъбната част, подходяща за поставяне на декоративни акценти. Вратите на стаите и шкафовете в кухнята следват същата цветова концепция – черно дърво с фина орнаментика и семпъл обков. Подът е светло дюшеме, контрастиращо на наситеното черно.

Кухня с черни шкафовеМеката мебел във всекидневната е покрита със светла, памучна материя. В унисон с нея е и мекият килим на пода. Чернобял плакат на стената напомня за познатия модерен стил.

Ретро елементите също придават своя специфичен чар в обстановката. Медните столчета до нестандартната маса за хранене с индустриална визия са очарователна част от това малко преходно жилище. Батериите на плота в кухнята, както и контактите и ключовете по стените също са успешен преход към миналото.

Особеност на апартамента е наличието на преходна спалня. Малко, семпло помещение със светъл под, удобно легло и ниша за дрехи. Тук пространството е усвоено максимално практично. Шкафовете и рафтовете във вече познатото черно дърво са вградени в стената, а вместо вратичка пред тях стои пищна завеса в сиво.

Банята е стилна и подходящо обзаведена. Бял фаянс си кореспондира в класическата комбинация с черни шкафове. Всеки детайл е разположен в съответната ниша, за да се спести максимална част от площта на помещението. Помещението е малко, но добре обзаведено и балансирано като позиции.

Функционалните решения, подходящия избор на тонове, усвоената височина на помещенията и безупречния интериорен дизайн превръщат този малък апартамент в примамливо и уютно кътче за живеене.

Онлайн магазин на GRANDecor