Приятна и семпла малка къща за почивка на 15кв.м.

Приятна и семпла малка къща за почивка

Как да оползотворите  ограничената площ на чист въздух, с която разполагате? Ще се опитаме да ви подскажем една определено интересна идея. Създайте си простичка, малка къща за почивка. Предизвикателство, което наистина си заслужава.

За да не сме голословни сме подбрали една красива и модерна къщурка в Норвегия. Проектът е дело на професионалистите от Saunders Architecture и е разположена на скромните 15 кв.м. Добрата позиция сред природата, обаче, осмисля всеки квадратен метър от постройката.

Както сами ще се уверите малкото пространство не е пречка да си осигурите всички необходими удобства за почивните дни. Значително ограниченият размер и символичният бюджет не намаляват възможностите за перфектен дизайн и изобретателност. По-скоро всичките тези фактори са предпоставка за решителност и гарантирано усещане за свобода.

Собственикът и архитектите са решили да запазят старите сливови дървета около симпатичната малка къща за почивка. Направили са ги значима част от екстериорния дизайн, като са ги вградили в основите на пищна открита тераса пред дома. Абсолютно във връзка с тематиката, между двете дървета е монтиран и удобен, плетен  хамак. Дворната част е отделена, благодарение на повдигнатата тераса, а профилната й част е плавен преход към главната жилищна зона в къщата.

Изборът на черно и бяло за фасадни тонове е модерно и стилно решение за контраст на сградата на фона на заобикалящата градина. Червено дизайнерско кресло придава усещане за уют още отвън.

Бялата вътрешна част на фасадните стени се пренася нежно и във вътрешността. Големи стъклени вратопрозорци се явяват официален вход на къщата. Тази концепция позволява и пропускането на солидно количество слънчевите лъчи. А хоризонталният прозорец на противоположната стена създава усещането за допълнителен простор в малкото помещение.

Скосен таван, снежнобяла ламперия и семпли, висящи осветителни тела. Минималистичен дизайн и обрани форми и конструкции. Липсата на обков е решение подкрепящо общата концепция за семплост.

Леглото в ъгъла се явява достатъчен елемент за импровизирана спалня. И тук хоризонталният прозорец над главите ни създава усещането за уют и простор под скоса на тавана. Изборът на сив и керемиден цвят е поредното модерно хрумване на дизайнерите.

Всяка конструкция в този дом е с ясно предназначение. Нишите се ползват за шкафове и са идеалните пространства за съхранение на вещи.

Една малка къща за почивка. Една нощувка, бягство от ежедневието и зареждане за утрешния ден. Опитайте и вие!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor