Скандинавска визия в малка двуетажна къща

Скандинавска визия в малка двуетажна къща

Малките пространства са както недостатък заради ограничената си площ, така и привилегия що се отнася до практичната подредба и лесната поддръжка.

Ще ви покажем една малка двуетажна къща, която открихме недалеч от Стокхолм, Швеция, чието таванско пространство, с площ от 44 кв.м, е обзаведено в традиционен скандинавски стил. Очакат ви една интересна, весела фасада в ярки цветове и елегантна едноцветна действителност отвътре.

Поради особеностите на сградата, стаите са преходни, а формите на помещенията са по-нетрадиционни. Чупки и ниши позволяват проектирането на интересни шкафове за съхранение и лавици за декорации във всички помещения.

Цялото пространство е тонирано в чисто бял цвят – под, таван, стени и дограми. Дори част от мебелите са решени в този нюанс. Контрастно на белия цвят изпъкват тъмнокафяв килим в хола, махагонов плот в кухнята, почти черни дървени столове в трапезарната част.

Основната задача в това жилище е да се уголемят визуално пространствата. За целта, дизайнерите са приложили няколко трика в конструкцията и обзавеждането. В тази малка двуетажна къща имаме доста скосени тавани, но за сметка на това навсякъде са поставени прозоръчни рамки, през които слънцето достига равномерно в помещенията. Сгъваемата маса за хранене също е добро решение за малката площ в трапезарията.

Нежни лунички покриват таваните в цялото жилище. Този избор на осветителни тела е възможно най-подходящият за малък дом. Липсата на висящи полилеи, аплици по стените и подвижни лампи спестява значителна площ.

Впечатление прави и изчистената визия на прозорците. Бяла, тънкостеблена дограма, без пердета и щори – решение, типично по скандинавски.

Меки пастелни тонове оцветяват като лек акцент част от обстановката под формата на възглавници по меката мебел и одеялце на леглото в спалнята. Всеки подобен елемент ни отдалечава от монотонната изчистена белота наоколо.

Няколко саксии и вази със свежа растителност също освежават интериора.

Ако огледаме подовите покрития ще установим, че навсякъде присъства дървена настилка в бяло. Изключение прави само сивия фаянс в кокетната баня и бежовото покритие в антрето на жилището.

Стилът е изчистен и модерен, типично по скандинавски. Гланцираните вратички на шкафовете и лъскавите повърхности на масите придават особена елегантност на белия цвят.

Ако имате нужда от решения за малко пространство, не пропускайте да разгледате галерията ни. Тази малка двуетажна къща ще ви подскаже доста практични идеи за осъществяване.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor