Лятна приказка: Модерен градски дом в София

Лятна приказка

Успехът на всеки проект зависи от няколко основни компонента, правилно подбрани и подходящо изработени. Добрите идеи, съчетани с интересна визия и качествени материали са гаранция за добре свършена работа в сферата на интериорния дизайн.

Представяме ви един отличен пример за стилен и модерен градски дом. Апартаментът се намира в доста атрактивна и предпочитана за живеене част на София. Разположен е на площ от 85 кв.м и е дело на дизайнерите Десислава Иванова и Ива Русинова от Auly Studio.


 

От магазина: Мебели за модерен дом


 

Както при всеки проект и тук работата е водена от предварително поставени цели, а именно фунционално разпределение на пространството и постигане на максимално удобство. Поради недобрите позиции и площ на стаите се налагат някои нови разпредления на пространствата в дома. Малката квадратура на банята например изисква известно прекрояване. Помещението е уголемено, за да бъде значително по-удобно за употреба. Холът, трапезарията и кухнята са свързани и отворени помежду си, а спалнята единствена запазва своята първоначална позиция. Старата кухненска част е реконструирана в кабинет с идея да се превърне в привлекателна детска стая при нужда.

От цялостната визия на дома лъха доза скандинавска привързаност. Това е и предпочитанието на собственика, живял известно време в Амстердам, който харесва характерната изчистеност, динамичността и свежестта в дизайна от северните страни. Именно това е и усещането, което професионалистите придават в новата светлина на апартамента.

Отворените площи и белите стени подсилват простора в помещенията. Колоните, останали при реконструкциите пък внасят допълнителното очарование в пространството. Изчистена мека мебел в пастелно сиво и облицовки в светло натурално дърво носят вкуса на модерното скандинавско виждане. А подчертаващите акценти – столовете в ярко жълто са типичния модерен рисунък.

Светъл паркет прелива в стилен фигурален фаянсов под. Концепцията за черно и бяло присъства от тавана до пода в пространствата. Целенасочено, дръзко и привлекателно решение.

Мебелите и корпусните конструкции в кухнята, трапезарията, спалнята и хола са от масив по идея на дизайнерите на проекта. Ефектно изпълени с изчистени линии и модерна визия, те придават изискан вид на дома. Липсата на излишни детайли и елементи по пода и стените допълва усещането за ред.

Спалнята е интимната зона за усамотение и почивка. Тя е олицитворение на нежност, романтика и покой. Кокетни осветителни тела, дребна орнаментика и изобилие от вкус в малко обзавеждане. С избора на цветове, разположението на мебели и фината си визия, помещението е логично продължение на цялостната концепция, следвана в останалата жилищна площ.

Един непретенциозен градски апартамент, пример за успешно съчетани цветове, стил, динамика и комфорт. Тук просто ще се живее с усмивка!

Онлайн магазин на GRANDecor