Луксозен триетажен апартамент за четиричленно семейство

Този луксозен триетажен апартамент в Лондон е дело на специалистите от Fernanda Marques Arquitetos Associados.

На партерния етаж на резиденцията са разположени две спални със самостоятелен санитарен възел. Второто ниво осигурява салон, детска и спални за гости. На третият етаж се намират съответно хол, трапезария и кухня.

За да се получи сегашната просторна визия на жилището се налага реконструкция в помещенията. Предприема се с цел достъп на повече светлина и най-вече за допълнителен простор в стаите. Друга интересна стъпка в промяната на дизайна е премахването на голяма част от вратите. Оставени са само най-необходимите от тях.

Основният тон в този луксозен триетажен апартамент е бял, което дава възможност за нанасяне на допълнителни свежи цветове като акценти в стаите. Мраморът в интериора, стъклените стени, огледалните фасади и естествената подова настилка придават тежест в обстановката. Дизайнерската визия на прозорците, вградени в скосени конструкции, плюшените табуретки, кожените дивани и цветните пана също допринасят за луксозната визия на дома. Въпреки изисканите детайли в обзавеждането, изчистените линии на мебелите, липсата на обков и други дребни детайли са повод да се чувстваме уютно в тази специална среда.

Статуетките, дизайнерските маси и декорация показват колко важно е изкуството в интериорния дизайн. Съвършени линии, неправилни форми, комбинация от материи и цветове на изчистен бял фон. Наред с тази изисканост, перфектно се сливат нежността на плюшените тапицерии и килими, пухените табуретки и стъклените масички наоколо. Една романтична и нежна домашна атмосфера!

Стълбището е сред основните акценти в жилището. С цел спестяване на пространство, то е позиционирано в ъгъла на коридора и се извива елегантно към върха на мезонета. Изработено е от мрамор в графитен оттенък. По подобен начин мраморът в други нюанси е избран за плот на трапезарните маси, както за ефектно пано на стената в коридора и за облицовка в мокрите помещения.

Всяка стая в дома има своята фина особеност. Спалнята е с преход към стъклените стени на банята например. Детската стая е максимално усвоена като площ, благодарение на вградения гардероб и ъгловото разположение на леглата. Коженото квилинг изпълнение на столовете е впечатляващ детайл в трапезарията.

Особено важна роля в дома има изкуственото осветление. Макар и максимално осветено през прозорците жилището има своите красиви LED пана, лунички, настолни лампи, абажури и аплици. Всяко тяло е поставено на позиция, така че да носи максимална полза при употребата си. Включително и креслото, на което можете да се усамотите с книга в ръка има своята миниатюрна и нежна допълнителна светлинка.

Този апартамент е добър пример за елегантно и уютно подреден съвременен дом. Всеки акцент в творчеството на дизайнерите има своето практично предназначение. Насладете се на изисканата хармония!

Онлайн магазин на GRANDecor