Луксозен плаващ интериор от български дизайнери

Луксозен плаващ интериор от “IDEA”

Професионализмът и добрите резултати отварят нови възможности пред дизайнерите от IDEA. Отличните решения в сферата на интериорния дизайн на домове и сгради им помага да поемат интересно ново предизвикателство, а именно създаването на уникален плаващ интериор.

Ще ви запознаем с новата луксозна визия на британската яхта „Sunseeker“. Плаващото жилище е разделено на няколко отделни секции: основен салон, трапезария, каюта и баня. Всяка част от помещенията е изискано обзаведена и удобно подредена.

Основният салон е леко преобразен. Поради добрата му първоначална визия, собствениците са изискали леки корекции и запазване на стария интериор. Това налага дизайнерите от IDEA да добавят свежи идеи и да балансират общата визия. Към вече съществуващият махагонов фурнир са добавени приятни абаносови акценти. Подът е преобразен с паркет от масивно венге, а таванът е облицован в изящна перлена кожа в бяло. Текстилът на “Hermes” е предпочетен в обзавеждането на тази част от яхтата. Специален диван на „Smania” е част от основния салон, а холовата маса, кадифените кресла и настолните лампиони допълват очарованието в пространството.

Кожата и абаносът са основен детайл и в избора на обзавеждане на трапезарията. Белите столове стоят изискано и стилно на фона на масивната маса с многопластово покритие. Решението да се тапицират всички дръжки и обкови в помещението допълнително допринася за луксозната визия.

Вграденото LED осветление на тавана е в унисон с нетрадиционните форми на фелестрините. Светлината на яхтата е видим и основен приоритет.

Каютите са традиционното място за отмора. Тук, те са с удобно и красиво оформление. Особено предизвикателство за дизайнерите се оказва каютата на собственика. Създадена е пултова система на таблото, която позволява контрол над цялото електричество в каютата. Таблата на леглото е претапицирана в унисон с новооблечените дръжки в помещението. Врати от абанос и мебели с корпусни конструкции са новата елегантна особеност в пространството.

Банята е едно от най-изисканите помещения на яхтата и основен сегмент в този луксозен плаващ интериор. В потвърждение на думите ни са невероятният мрамор „Calacatta”, както и мозайката на “Bisazza” по стените. Бяло, махагон и черно са стилния избор на цветова тоналност, подобно на цялото пространство на яхтата.

Елегантността, красотата и практичността са основните цели, водили дизайнерите от българската компания за интериорен дизайн IDEA в изпълнението на този проект. Успешният дизайнерски подход и професионализъм не остават незабелязани. Насладете им се и вие!

Онлайн магазин на GRANDecor