Луксозен плаващ дом или жилище за ценители

Въздух, вода и земя, съчетани в луксозен плаващ дом

Australian studio Pipkorn и Kilpatrick Design отлично съчетават предимствата на въздуха, водата и земята в едно в този луксозен плаващ дом или жилище за ценители.

Да се създаде подобна плаваща платформа не е въпрос само на средства, а най-вече на отлична работа на архитекти, строители и дизайнери. В подкрепа на тези думи ви предлагаме да се повозите за няколко минути на този луксозен плаващ дом. Удоволствието си струва!

Основен приоритет на дизайна и архитектурата са максимално отворените пространства и откритите панорамни гледки през големите прозорци на жилището.

Разположени на две нива имаме в наличие отворено социално ядро с кухня, трапезария и основна жилищна площ на партера. На втория етаж се намират спалните.

Подове, стени и ламперии от естествено дърво са избрани за облицовки в целия дом. Светлите цветове в обзавеждането допълнително отварят пространството в луксозното плаващо жилище.

Бяло, бледо сиво и черно са тоновете, присъстващи в интериорния дизайн. Естествени материи, правилни форми и минималистично обзавеждане се забеляват на територията на дома.

Големите прозорци, без пердета и щори, позволяват навлизането на много естествена светлина. Лека постели от естествени материи покриват подовете в общите площи и създават допълнетелен уют в жилището.

Комбинацията от инокс и бяло в кухнята подчертават модерната визия и стил.

Пространствата са отворени и това е отлична предпоставка за допълнителен простор и удобство. В съчетание с ненатрапчивия лукс и гледката към небето и необятната водна шир, това плаващо жилище е истинска наслада за очите.

Насладете се на качествената симбиоза между въздух, вода и земя, благодарение на изискания избор на проектантите и дизайнерите!

източник