Някои хора са предубедени щом стане въпрос за почивка на палатка. Представят си мръсотия и липса на удобства, което моментално разсейва усещането им за комфорт.

Ако обичате дивата природа и сте готови да се насладите на гледки, тишина и свеж въздух, наистина си струва да отидете на подобна почивка. За по-суетните сме подготвили едно свежо предложение за къмпингуване в луксозна палатка. Подобен тип почивка става все по-популярна, нарича се Glamping – съчетание от две думи на английски език Glamorous (в превод: бляскав, ефектен) и Camping (в превод: къмпингуване).

Временните постройки са разположени буквално насред полето. Можем да се насладим на един мини апартамент, състоящ се от красива всекидневна със спалня, кухня и просторна веранда, както и отделена втора спалня.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Ново поколение палатки

Конструкцията е с формата на шатра и отвън изглежда като умален вариант на циркова арена. Влизайки вътре оставаме изумени. Дървени греди с разнообразни геометрични форми покриват стените и таваните. Високият покрив дава усещане за повече простор. Уютна камина, пухена постеля и удобен стол са позиционирани до входната врата. Следва трапезарията, която е непосредствено преди просторните кухненски шкафове. В съседство е обособен кът за четене пред голям прозорец с изобилие от естествена светлина. Останалата част от палатката е заета от компактен дрешник и елегантно обзаведена спалня.

Къмпингуване в луксозна палаткаЦветовете както обикновено са основна част от общия замисъл. Тук преобладава бялото, което е оправдан избор по няколко причини: белият цвят не се нагрява, както по-тъмните, също така придава допълнително усещане за пространство, а и се съчетава отлични с всички други тонове. Като акценти в обстановката са приложени светло сиво, млечно бежово, кафяво и черно.

Едва ли някой си е представял, че част от къмпинг палаткатата ти може да бъде мраморен плот на кухня, стъклена масичка в спалнята или иноксова вградена печка за готвене. Това обаче е безспорен факт и вярваме, че няма да имате нищо против това да са част и от вашите условия за почивка сред природата. Даже огледалото и тоалетката за дамите са наличен аксесоар в това обзавеждане.

Пренасяме се на верандата. Конструкцията е изцяло дървена, пердетата са подвижни на въжета, а осветлението е семпло и романтично. Обособените сепарета с меки дюшечета ще ви предразположат да се отпуснете пълноценно. Достъпът до подиума е лесен, с няколко дървени стъпала в едната част.

Дървена верандаЗа по-романтичните има втора палатка в близост до основната. Очарованието й се състои в плътните бели брезенти и въжено-металната конструкция. Издигната е на дървен подиум, което позволява и монтажа на пищно легло и красиви акценти наоколо.

Бяла палатка с луксозно леглоАко са ви допаднали нашите идеи за къмпингуване на ръба на лукса, смело се впуснете в предизвикателството. Заслужава си!

Онлайн магазин на GRANDecor