Красив и екзотичен средиземноморски дом

Красив и екзотичен средиземноморски дом

Средиземноморските планове за жилища най-често се свързват с топли климатични условия, с глинени корпуси, просторни веранди и дървени конструкции.

Предстои да се запознаем с един екзотичен средиземноморски дом, дело на интериорния дизайнер Джесика Батай. Той е построен през далечната 1970 година и е превърнат в крайбрежна средиземноморска резиденция.

Типична особеност на тази къща са нежните отблясъци на миналото –  гредореди по таваните, овални арки и стари масивни мебели от дърво. Намира се в Jávea – крайбрежен град във Валенсия, Испания и е реконструирана за белгийско семейство.

Наред с красивото обзавеждане за къща в дома идва и типичната доза бяло. Бели стени, тавани и дограми в комбинация с обилното количество естествена светлина осветяват обстановката. Белите мотиви са отлична основа за позиционирането на много ярки и пъстри цветни щрихи. Цялостната палитра от тонове внася свежест в помещенията на този екзотичен средиземноморски дом.

В интериора откриваме още дървени маси и столове с интересен дизайн, винтидж очарование и богата комбинация от цветове, както и материали като дърво, бамбук, памук и стъкло.

Красива веранда с много цветни растения, ковано желязо, колони и пъстри мотиви, заоблените арки между помещенията и дървения гредоред създават усещането за спокойна и топла среда сред природата.

Типичната подова настилка от фаянс в целия дом е друга характерна особеност на къщите в подобен стил.

В наши дни средиземноморският интериор е предпочитан в много краища на света. Ще го срещнете, както в Испания и Италия, така и в далечна Америка. Красотата и чарът на средиземноморското излъчване са предпоставка за мечтаните условия за водене на спокоен живот.

Разгледайте този елегантен и цветен дом!

източник