Специфика и очарование в красива малка мансарда

Специфика и очарование в красива малка мансарда

Мансардните домове са много подходящи жилища за млади хора и могат да се модифицират така, че да изглеждат привлекателно и същевременно удобно и стилно. Ето с такъв малък апартамент ще се запознаем сега. Нека влезем заедно и го разгледаме в детайли.

Да започнем с цветовете. Традиционно или не, най-подходящият избор за малко пространство е бялото и всички сходни светли нюанси. И тук дизайнерите са употребили точно тези тонове в цялото пространство – от стените и таваните, до дограмите, мебелите и аксесоарите. Този приом е доста сполучлив, т.к визуално разширява пространството.

Тъй като тази красива малка мансарда е с доста разчупена архитектура, силни скосове и ниши из цялата площ, дизайнерите са използвали всеки ъгъл и празно пространство, за да позиционират рафтове, мебели и шкафове за съхранение.

Голяма капандура на скосения таван пропуска голямо количество естествена светлина в помещението. Непосредствено под него, в дъното е позиционирана мека мебел с подвижен разтегателен механизъм за сън.

Срещуположно на леглото е разположен гардеробът, който се отличава с огледалните си врати. Подобно решение допълнително отваря площта на стаята и отразява естествената светлина от прозореца. Това е една от най-подходящите и традиционни идеи за малко жилище.

Подът, досущ като мебелите и стените е много светъл и изглежда нежно и стилно. Част от обзавеждането е със  сгъваема функция с цел спестяване на пространство. Такава мебел е масата. Прибрана до стената, тя би могла да служи като рафт за вещи, а при нужда да се мести и разтяга двупосочно, така че да е подходяща за поне 4 души.

Мивката и кухненската част са обособени в един от ъглите до входната врата на помещението. Скосовете са оползотворени като шкафове, а в долната част са разположени съдомиялната и фурната.

Банята е малка, но удобна и елегентна. Тук откриваме цветово разнообразие. В паралел с бялата пералня, дизайнерския умивалник и моноблока се отличават бледо зелени мраморни акценти във фаянса. Тъй като тук се прекарва най-малко време от ежедневието, импровизациите с цветовете не са никакъв проблем. Зелената гама е подсилена от избора на аксесоари в този тон. Изглежда наистина ефектно. И за да не си помислите, че цветовете ще затъмнят помещението, трябва да споменем, че в скоса на тавана и тук е разположен прозорец, през който навлиза достатъчно естествена светлина. Този факт дава възможност за повече цветови импровизации. Дизайнерският душ на тавана и красивите батерии в инокс са изключителен акцент в помещението. Макар и малко, пространството предразполага към удобство и комфорт.

Ако сте харесали тази красива малка мансарда можете да пренесете идеи в дома си. Често и в малката площ, от 20 кв.м. като тази, човек може да се чувства удобно и уютно!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor