Красива и модерна съвременна вила

Красива и модерна съвременна вила

Всеки от нас има своя представа за красив дом. За едни това включва модерен интериор, за други стилна ретро визия. Има, обаче, кътчета, които са в състояние да докоснат истинските ценители. Спрели сме се на една такава съвременна вила в Гърция. Тя се откроява с елегантна визия и е дело на архитектите Valia Foufa и Panagiotis Papassotiriou.

На първо място, голямата привилегия на тази къща за почивка е местоположението й. Насечените трасета наоколо, изисканата гледка към морето и стъпаловидно разположената растителност са впечатляващи.

Villa Melana намира своето място сред стръмните склонове, а архитектурата й е раздвижена, гъвкава и нетрадиционна. Минималистични линии, каменни облицовки и красив инфинити басейн са част от преимуществата на проекта.

Тази луксозна съвременна вила е разделена на три самостоятелни сегмента. Основният от тях е разположен в средата. В него се намира главната жилищна площ – хол и кухненска част. Впечатляващи са каменните облицовки, монтирани върху бетонна конструкция с тухлен пълнеж. Обзавеждането е минималистично и така пространството изглежда просторно и уголемено. Това се подсилва, разбира се и от голямото количество естествена светлина, което навлиза през нестандартните прозорци на сградата.

Основният тон в къщата е белият. Това е типичният избор за ваканционен дом край морето. Този цвят е съвършен израз на свежест, чистота и доза романтика. Комбинацията със сиви отенъци и иноксови решения е добре балансирана.

Изчистеният вид на хола го прави семпъл, но удобен. Диван, масичка и телевизор са основните мебели, включени в избора на дизайнерите – напълно достатъчно обзавеждане за площ от този тип.

Всекидневната прелива в кухненска част и визуално е разделена от изискан, мултифункционален барплот с внушителни параметри. Тук може, както да се готви, така и да се сервира храна за цялото семейство. Кухнята е красива, решена в инокс и гланцирано бяло. Каменната стена на гърба е логично продължение на облицовките от хола.

Красиви външни стълби са вградени между модулите на къщата. Това прави картината още по-интересна и подвижна. Пясъкът и чакълът около постройката са естествено продължение на заобикалящата вилата среда. Напълно в съответствие с природата наоколо, този дом е проектиран, съобразно характеристиките на местоположението си.

Нощното осветление на вилата е в основата на общата романтична визия. Отблясъците в басейна и периферията на къщата създават истински красива и изискана обстановка. Насладете се!

източник