Очарователна крайбрежна къща с бял интериор

Крайбрежна бяла вила

Всеки от нас има своето любимо място за отмора – на морето, в планината или в близкото село край града, в който живеем.

Ще се спрем на стара къща от 18 век, която се намира в Норвегия и е собственост на режисьора Annette Sjursen. Реновирана е в светли тонове, с бяла дървена фасада. Красивият екстериор само ни подготвя за елегантните решения и романтична обстановка, които ще срещнем, влизайки в дома.

Особеност в архитектурата са прозорците, разположени от всички страни на къщата. Това позволява свободния достъп на естествена слънчева светлина в стаите от изгрев до залез.

Бяла дървена ламперия облича стените, таваните и пода във всяко от помещенията на този уютен дом. Естествения релеф на част от стените навява спомени от миналото.

Обзавеждането е стилно и съчетава няколко епохи. Обединява ги основната концепция, а именно снежнобелия цвят и интериор от дърво.

Хол, трапезария и кухня са сляти в едно пространство, но елегантно обособени като отделни кътчета от помещението. Модерна холова гарнитура с бяла памучна дамаска и прозрачна маса с фин синкав отенък са характерната част от съвремието.

Красиви полилеи с метална конструкция и кристални висулки придават аристократичен нюанс в обстановката.

Бялата тухлена камина е основния акцент в средата на общото помещение, а плетените кошници и полските цветя в нишата под нея придават допълнителна доза уют и свежест.

В непосредствена близост е функционално обособената бяла кухня. Отворени рафтове излагат на показ всичко налично, а старинен бюфет със стъклени вратички внася лек ретро елемент в дизайна.

Кухня в бяло и сивоСвещници, вази с цветя, памучни пътеки и меки възглавници подчертават елегантната визия както в трапезарията, така и в помещенията на втория етаж.

Красиво старинно стълбище ни извежда към спалнята. Тя е кокетно обзаведена с бледи бежови тонове и цветни декоративни възглавници. Столове от двете страни на леглото играят ролята на нощни шкафчета. Пространството е малко, но за сметка на това светлината, навлизаща през прозореца зад леглото, ни кара да се чувстваме комфортно.

Вратите на помещенията са целенасочено запазени в автентиния си вид. Каса в зелено, неизшкурена повърхност в бяло и кафяво – въздействаща реалност.

Не е ли това съвършеното късче бягство от града, което да споделите с любими хора?!

Снимки: Per Erik Jæger

Онлайн магазин на GRANDecor