Успешното и балансирано използване на различни стилове – от класически до модерен, е висш пилотаж в интериорния дизайн. Вижте как изглежда той на практика в този динамичен апартамент в София. Смелите решения в него са вдъхновени от огнения темперамент на собственичката му, а брилянтното изпълнение е дело на Моми Студио.

Апартамент BUMBU

Комбинация от класически и модерен стил във всекидневната

Създаването на перфектния интериор, който да отразява същността и начина на живот на собственика на жилището, е предизвикателна задача. Интегрирането на съвременен дизайн в сграда от 70-те години на миналия век изисква прецизност, гъвкавост и усет. За трансформирането на помещенията и оползотворяването на празното пространство по най-добрия начин, са нужни опит и възможност да се види цялата картина, още преди да бъде завършена.

Студиото за интериорен дизайн нарича апартамента в столичния квартал „Изток“ BUMBU. Тук всичко е смело, дръзко, но все пак с фин дамски чар, който прозира в детайлите. Апартаментът се състои от дневна с кухня и преход към основната спалня, младежка стая, антре и обединени баня и тоалетна.

Класическият и модерният стил си подават ръка във всяко помещение. В жилището успешно се съчетават по-груби елементи от индустриалния стил с изискани детайли в стил Ар нуво. Целият този коктейл от материи, цветове и форми създава усещане за хармония и уют. Резултатът е един съвременен градски дом.

Нов прочит на 70-те

Комбинация от класически и модерен стил в трапезарията

Както вече разбрахте, жилището се помещава в сграда от 70-те години на XX век. Архитектурата от този период се характеризира с преходни помещения и портални врати между тях. Дизайнерите запазват тези отличителни елементи като им придават съвременен прочит с плъзгащи се стъклени врати с метални рамки в черно. Те отлично се комбинират с осветлението на тавана, трапезната маса и малките холни масички, които също са в черен цвят.

Комбинация от класически и модерен стил от Моми Студио - холни маси и кресло

Всички черни орнаменти и детайли хармонират с дивана в наситено синьо и трапезарните столове с мек розов цвят. Огненият акцент в дневната, който веднага привлича погледа, е камината. Тя превръща динамичното градско жилище в уютен дом.

Комбинация от класически и модерен стил във всекидневна с камина

Розово и месинг

Основните цветове в целия апартамент са черно и бяло и сиво, включително и гранитогресът с имитация на мрамор. Те са чудесно допълнени от меките мебели от плюш в розов цвят – столовете във всекидневната и тези край кухненския остров, както и спалнята. Визуалната връзка между помещенията позволява да се проследи нишката между всички цветни акценти, които обогатяват черно-бялата гама.

Кухня от гранит имитиращ мраморКухня с мраморен кухненски островМодерна кухня от гранит имитиращ мрамор

Месингът е другият детайл, който деликатно завършва дизайна. Дръжките на шкафовете и полилеят в кухнята, посудата, осветителните тела в спалнята и етажерките за книги във всекидневната са метални, с месингов завършек, който придава изисканост на целия дизайн.

Интересни решения

Комбинация от класически и модерен стил в спалнятаСъчетание от класически и модерен стил в спалня

Младежката стая е изцяло в неутрални цветове – бяло и сиво, като е добавен акцент в жълто. Тя е изключително функционална с обособената зона за учене и забавление, както и голямото място за съхранение.

Съчетание на класически и модерен стил в младежка спалняСъчетание на класически и модерен стил в младежка стаяСъчетание на класически и модерен стил в тийнейджърска стая

Решението в банята е много интересно – терацо шарката прилива от стената към пода, като се повтаря и в антрето. Мебелите, огледалото, осветителните тела в банята, всички смесители и дори тоалетната чиния са в матов черен цвят. Бялото в помещението балансира цялостната визия.

Баня с терацо шарка по стенитеБаня с терацо шарка

Апартамент BUMBU е модерен, едновременно уютен и изискан, напълно функционален за съвременния градски живот!