Кафе „Флора“ – екологичен дизайн и здравословна кухня

Кафе „Флора“

Напоследък се забелязва тенденция потребителите да стават все по-заинтересовани и по-наясно с качеството на продуктите, които използват.

В хората се заражда стремеж за по-здравословен и природосъобразен начин на живот, съвсем логично е тази тенденция да се пренесе и в интериорния дизайн.

Днес хората търсят и се възстановяват по-успешно на места, в които са използвани повече естествени материали и свежа стимулираща сетивата палитра. Точно поради тази причина днес бихме искали да споделим с вас едно заведение, претърпяло цялостен ремонт, което безспорно потвърждава нашите думи.

Представяме ви кафе „Флора“. То се намира в град Кюстендил и работи повече от 25 години, а за цялостното обновяване на интериорния дизайн и ребрандиране се грижат специалистите от студио за интериорен дизайн Моми Студио. Те споделят, че последният ремонт на заведението е правен през 90-те години и оттогава нищо не е променяно.

По онова време заведението е било хит, предлагайки вкусни бургери и fast food. Днес обаче смяната на политиката и стремежа на собствениците да предлагат по-здровословна храна, приготвяна с винаги свежи продукти е и в основата на новия интериорен дизайн. Той, както вероятно сами се досещате е ориентиран към природата, а за реализациата му са използвани екологични и естествени материали, като шперплат за мебелите и гранитогрес с умела имитация на OSB за настилките.

Всички цветове, растери и принтове в заведението са закачливо подбрани, така че да допълват и акцентират името на кафенето – „Флора“, което безспорно предизвиква асоциации с  интериорен дизайн близък до природата.

Заведението пленява своите посетители със своя екологичен интериор и свежа атмосфера, които те карат за момент просто да забравиш за всички проблеми от сивото и забързано ежедневие и да се насладиш на вкуса и аромата на домашно приготвената лимонада и пресен сандвич.

Онлайн магазин на GRANDecor