Интериор на италианското жилище

Интериор на италианското жилище

Интериорът на италианските домове винаги е бил изискан и сътворен с вкус, изграждан последователно поколение след поколение от времето на Ренесанса до наши дни. На някого може да се стори недодялан и селско-провинциален, но с умелото съчетаване на миналото и настоящето, италианците прокарват усещането за уважение към традициите, които са и основата на съвременния живот.

Италианският интериор е удивителен не само с общата си концепция, но и с детайлите като елемент на цялото. Италианците умело вмъкват ултамодерни мебели в старите си жилища и то така, че изобщо не нарушават чувството за комфорт и уют. Основно този интериор е запазен и развит в южната част на страната – от Сицилия до края на полуострова на север.

Италианците си падат по старинни вещи, които купуват или реставрират с голямо желание и после умело вмъкват в съвременните си жилища. Често се ползват ярки акценти които придават характер на интериора, а в много случаи – нежност и романтика. Цветните акценти са по същество необичайни, но необходими, защото основният цвят на стените е предимно белият, обоснован от топлия климат на южната държава. Подът на италианското жилище е изработен от мрамор, керамични плочки или камък. Хладният под предполага богато използване на текстилни материи и мебели от масивна дървесина, които смекчават усещането за хлад и студенина – едно толкова чуждо за италианеца чувство.

Още идеи за ремонт и обзавеждане можете да намерите тук:  www.ideizaremont.com