Ако цените предимствата на индустриалния, съвременния и минималистичния стил, тогава градският модерен стил, познат като Urban, може да е подходящ избор за вас. Това актуално течение в интериорния дизайн олицетворява съвременния начин на живот и е често предпочитано от собствениците на градски апартаменти, тъй като съчетава комфорт и блясък в перфектна хармония.

Нека заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио, реализирал жилище от 105 кв.м. в София в градски модерен стил, ви запознаем по-отблизо с него, за да научите какви са силните му страни и как можете да го включите в собствения си дом.

Елементи на градския модерен декор

Всяко просторно, светло помещение е идеалната основа, върху която може да се реализира този стил. Например един индустриален лофт е идеален избор, тъй като съчетава открити пространства, високи тавани и е изключително светъл. Трябва да споменем, че този стил може с лекота да се пресъздаде и в стандартен градски апартамент, като се направят нужните подобрения и реконструкции.

Характерна черта на градския модерен стил са неговите неутрални и успокояващи цветове и нюанси. Именно те са в основата на постигането на онзи баланс между комфорта и блясъка, за който вече споменахме.

Трапезария в градски модерен стилТоплите неутрални тонове по стените, пода и мебелите поставят перфектната основа за очарователна и хармонична среда. Изберете топли нюанси на таупе, беж, кремаво, сиво и бяло, за да постигнете желаната визия.

ВИЖ ОЩЕ: Апартамент Пастелно по дизайн на Моми Студио

Избирайки да обзаведете дома си в градски модерен стил, помислете за приемствеността в цялото жилище, защото макар да не искате всички стаи да изглеждат абсолютно еднакво, доброто ниво на приемственост ще ви помогне да създадете плавен преход от едно помещение в друго. Чудесен начин да постигнете тази приемственост е като използвате една обща гама в целия дом, която да използвате за стените, мебелите, аксесоарите.

Акцентни мебели в модерен апартаментЗа да продължим с темата за комфортни и уютни домашни пространства, заложете на меки и удобни мебели. Те следва да бъдат подбрани в по-тъмни цветове: кафяво, тъмносиньо, графит, всички нюанси на дърво или камък. Декоративните възглавници, одеяла и килими ще внесат неутрална текстура във всекидневната. Заложете на естествени материали като вълна, лен, памук.

Градският модерен интериорен дизайн се различава от минималистичния стил, тъй като отличителният му декор винаги успява да създаде специфично изявление. Има много различни начини да получите този ефект, като един от тях е чрез мащаба. Бихте могли чрез изцяло стъклени врати да създадете илюзия за едно цяло пространство, обединявайки дневната, трапезарията и кухнята, и създавайки усещане за по-голям простор. Важно да запомните, че всяка стая трябва да си има акцент, като това може да бъде интересно осветително тяло, произведение на изкуството или екстравагантно кресло. В градския модерен дизайн винаги трябва да има акцент, който привлича вниманието и задържа интереса.