Светъл малък апартамент с интериор в скандинавски стил

Обаянието на едно жилище се определя от разнообразни фактори. Много е важно да ценим стойността на дома, не заради голямата квадратура или скъпата помпозна визия. Ефектните неща в един дом често са под формата на малки акценти и изпипани детайли.

С удоволствие ще надникнем в един малък апартамент с интериор в скандинавски стил. Той отговаря напълно на нашето разбиране за уют и стилна атмосфера и притежава площ от едва 36,5 кв.м., усвоена максимално добре и декорирана с вдъхновение и любов.

Традиционно за стилистиката, пространството в жилището е бяло. На този изчистен фон в цялата площ се отразява естествената слънчева светлина, навлизаща през прозорците. Дограмите са с типичната за региона конструкция с малки прозорци. Липсата на завеси и щори придава допълнителен простор на малкия апартамент.

Монотонната шведска действителност е разчупена благодарение на деликатните цветове и акценти. Флоралните мотиви създават настроение в обстановката.

Както често сме споделяли, изборът на тонове играе главна роля във формиране окончателната визия на дома. Нежни, пастелни нюанси се наблюдават по стените и като част от килима на пода. Едноцветните решения придават стил и нежност на помещенията. Силни цветове са употребени като премерен акцент на светъл фон. Възглавнички по дивана в хола, естествени цветя във всички помещения и флорални тапети в спалнята са причината за особената свежест на този скандинавски дом.

Стъклените полилеи и иноксовият стол, красивият лампион с индустриална визия и черно-белите картини по стените са друга елегантна част от от общата визия на жилището.

Всяко кътче в тези скромни 36 кв.м е качествено уползотворена. Нишата в антрето е отличен пример за това как малко, тясно пространство в стената би могло да бъде превърнато в семпло и практично портманто.

Орнаментиката по таваните и елегантния обков с винтидж стилистика са прекрасно допълнение към семплата атмосфера в апартамента.

Банята е малка, но за сметка на това подредена удобно. Белият цвят отваря допълнително и без това изчистената площ. Няма излишни мебели, а шкафчето за съхранение е позиционирано високо на стената с цел печеленено на повече пространство около душа и мивката.

Практично обзавеждане, елегантни решения, семпли акценти и подходящи тоналности. Съвкупността от правилни решения могат да превърнат едно малко жилище в красив уютен дом. Доказателството е пред очите ви!

Онлайн магазин на GRANDecor