Стилен интериор с винтидж и рустик детайли

Елегантната страна на шаби шик интериор

Колебаете са за визията в къщата на плажа или ранчото на село? Разгледайте този стилен интериор, в който умело се преплитат винтидж и рустик детайли и почерпете вдъхновение!

Домът се намира в Брисбън, Австралия и принадлежи на един фотограф, стилист и писател. Обаянието на къщата е завладяващо и всеки детайл носи своята история. Тя разполага с три спални, високи тавани, датиращи от далечната 1900 година.

Всичко по дизайна на дома собствениците извършват собственоръчно. Полирането на подовете, изграждането на трапезарията, банята и кухнята са само част от предизвикателствата, които поемат. Оригиналните пропорции на дома са запазени, както и част от архитектурните особености на тази резиденция във викториански стил. На този фон, интериорът с рустик и винтидж намигване е закономерен завършек на картината в дома.

Собствениците са избрали неутрална цветова схема, като са заложили на мръсно бяло и бледо кремаво. В съчетание с мебелите от естествено дърво, памучните материи в облицовките и състарената и артистична визия на обзавеждането, това решение е въздействащо и ефектно.

Облицовката по стените в дома са боядисани в бяло летви, които в съчетание с античните арки и дървените капандури по прозорците създават усещане за романтика и домашен уют.

Плетени кошници, рогозки на пода и сламени шапки на закачалка – закачливите декоративни рустик детайли са навсякъде. Ловни трофеи, в съчетание с множество рамкирани огледала по стените, също подсилват елегантната небрежност в къщата.

Кухнята е бяла с леки иноксови акценти в мебелировката. Дървени дъски и предмети с историческа стойност красят стените и рафтовете. Откриваме многообразие от дребни елементи по плота, бакъри, мрежи, едноцветна керамика и ефектен обков на шкафовете.

Макар и нестандартна, тази визия въздейства от първия миг. Хаотичният паралел на стилове и акценти изглежда хармонично и атрактивно. Този дом е истинско интериорно бижу! Насладете му се!

източник