Идеи за обзавеждане на едностаен апартамент

Снежнобял апартамент

Днес ще ви представим няколко съвета и нагледни идеи за обзавеждане на едностаен апартамент.

Идеи за обзавеждане на едностаен апартамент в бяло

едностаен апартамент в бяло

Белият фон и минималната декорация са ключа към визуално уголемяване на всяко помещение. В този едностаен апартамент са спазени и двете условия и като добавим солидното количество естествена светлина, жилището изглежда наистина просторно. Разположението позволява спалнята да бъде вкарана в ниша и отделена от хола посредством завеса. Кухнята и трапезарията са визуално разделени от всекидневната чрез избора на различна настилка за пода. Така макар и в едно общо помещение, имаме ясно обособени зони.

Студио, разположено на 27 кв.м.

Студио с мъжествен интериор

В това малко студио обитателят (по всяка вероятност господин) е заложил на тъмна цветова гама – комбинация от черно и естествено дърво. Макар и без врата, кухненският бокс е отделен от останалата жилищна площ и въпреки изключително ограничения размер, пак е останало място за диван, легло и трапезарна маса под формата на барплот. Добре оползотворено пространство!

Едностаен апартамент в скандинавски стил

Едностаен апартамент

В този едностаен апартамент в скандинавски стил дизайнерите са заложили на традиционния бял цвят в комбинация с жълто бюро и пъстър килим. Въпреки ограничената площ, обитателите не са лишени от комфортна спалня и са заложили на голямо и удобно легло край прозореца.

Студио в бяло и естествено дърво на 39 кв.м.

Просторно бяло студио

Винаги сме били привърженици на комбинацията между бяло и светло естествено дърво. В това малко студио тя наистина върши чудеса. Открита площ, дървени акценти, кожен диван и малка скрита спалня превръщат стидиото в чудесен модерен дом.

Едностаен дом с повдигнато легло

Едностаен дом с тухлена стена

Контрастът между бели стени и тъмен дървен под е чудесен избор за това малко жилище. Тухлените акценти, чернобялото каре и мебелите от дърво и кожа придават невероятен чар на интериора. Но най-забележителната част от апартамента е спалнята, издигната на горно ниво и работният кът оформен под нея.

Снежнобял едностаен апартамент с неправилна форма

Снежнобял едностаен апартамент

Нестандартната форма на този апартамент позволява пространството лесно да бъде разделено на отделни зони. Антрето се пада по средата, вляво откриваме кухня и трапезария, а вдясно хол и спалня. Малкото легло предполага настаняване само на един обитател, но пък той със сигурност ще се чувства комфортно.

Продълговато студио с много прозорци

Светло студио

Когато жилището е с правоъгълна форма и е сравнително тясно, то тогава е разумно всички мебели да бъдат разположени плътно до стените и да бъдат обособени последнователни зони. В този дом първо се натъкваме на работния кът, след което на кухня и срещуположна трапезарна маса, следва диван с малка холна масичка и в дъното откриваме леглото. Тъй като дългата стена е опасана с прозорци, апартаментът не изглежда тесен, а напротив – светъл и приветлив.

Малък едностаен апартамент с площ от 28 кв.м.

Мини апартамент

Цветова палитра от бяло и сиво в комбинация с пъстри акценти е отличен вариант за малко жилище. Тук разпределението на дома е такова, че спалнята и кухненската част са отделени в ниши, а в средата остава всекидневната, оборудвана с удобен диван и прозрачна холова масичка.

Микро жилище с уникално малка площ от 17 кв.м.

Микро апартамент

Ето едно истинско предизвикателство! Този апартамент е с толкова ограничена площ, че по-скоро прилича на стая от по-голямо жилище, но реално е съвсем самостоятелен дом. Когато разполагаш с 17 кв.м. единственият шанс е да използваш пространството във височина. Тъкмо това са направили и дизайнерите на това микро жилище и са “качили” спалнята на горно ниво, точно над входа. Несъмнено това студио не е подходящо за семейно жилище, но студент би могъл да се възползва от функционалното обзавеждане.

Онлайн магазин на GRANDecor