Няколко свежи идеи за дизайн на веранда

Няколко свежи идеи за дизайн на веранда

Чист въздух, красива гледка и внушителен декор – вижте няколко свежи идеи за дизайн на веранда.

Когато избираме декорация за дома е добре да оформим верандата като място, в което да можем да се отпуснем. Луксозно, скромно, ваканционно, нетрадиционно – много са начините да обзаведем този кът. Цветовете подбираме според стила на жилището.

За да се чувстваме комфортно през горещите летни дни трябва да помислим за няколко фактора: слънце, дъжд и комари. Увивни растения ще ни предпазят, както от полъха на ветровете, така и от насекомите в топлите дни, а  сенник над главите и водоустойчиви завеси пък ще предпазват от дъждове. Ако искаме верандата да е използваема целогодишно е добре тя да е закътана с големи отваряеми прозорци. Когато е хладно можем да се любуваме на гледката през прозорците и да се затоплим, ако е необходимо.

За да бъде красива една веранда винаги се препоръчва да се изгради от естествени материали – камък и дърво. Мебелите могат да са ратанови, тръбни, а защо не и дървени. Декорирайте с керамични етажерки, шаячни черги и одеяла или прясно набрани диви цветя. Всеки един детайл ще допринесе за общата визия и стил на верандата. От рустик до скандинавски, типът обзавеждане е право на личен избор на домакина.

Разгледайте тези чудесни идеи за красив дизайн на веранда и изберете най-добрата за дома си!

източник