Завладяващ дизайн на къща от бамбук

Завладяващият дизайн на къща от бамбук

Има домове, които от пръв поглед ни спират дъха и днес ще се спрем на един точно такъв. Да разгледаме една удивителна къща от бамбук! Намира се в Индонезия, край река Ayung в Бали. Тази къща улавя въображението на своите собственици, благодарение на работата на отличните професионалисти – дизайнерите от IBUKU.

Да попаднеш в джунглата е истинско предизвикателство, а като добавим и този невероятен дом, нещата стават нереални. Да надникнем отвътре.

Четирите етажа на сградата са достъпни посредством бамбуков тунел. Структурата на ядрото, както и мебелите и облицовките също са направени от този материал. Връзката с природата е неизбежна, а усещането – неповторимо.

Архитектурата е особено респектираща. Асиметрия, овални форми, нетрадиционни позиции на пространствата, разнопластовост на помещенията. И като добавим това, че всичко това е изработено от естествени материали, оставаме просто безмълвни.

Всички пространства са отворени. Просторна холова част впечатлява със сепарета, маси и осветителни тела в нестандартни форми.

Кухнята е кръгла, приятно обградена с барплот и столове около него. Красив купол е заслонил хладилника и част от рафтовете в пространството.

Ако имате нужда от релаксираща вечер пред телевизора, помислено и за това. Домът разполага с помещение с удобен диван и ТВ екран. Дизайнът е поразяващ и с едно завъртане, телевизорът се прибира прилежно в бамбуков скрин на пода.

Елегантен хамак е разположен на верандата за всеки, който иска да си почине сред пищната гледка на джунглата.

Спалнята е с изключителен дизайн. Легло с нестандартна визия, наподобяващо разцъфнало цвете и балдахини край него са предпоставка за истинска романтична атмосфера.

Безумно красивата баня също ни впечатли. Интересна конструкция, гледка и глезотии от всякакъв вид ще намерите в това интимно пространство.

Притаете дъх и се отпуснете. Тази къща от бамбук е сбъднат сън!

източник