Ефектни и практични решения за малък апартамент

Ефектни и практични решения за малък апартамент

С малко усилия и доза ексцентризъм и въображение можем да превърнем дома си в интересно пространство. В това ще ни уверят дизайнерите от Michael K Chen Architecture. Те проектират едно символично по площ жилище в Манхатън, Ню Йорк, предназначено за кабинет. Преобразяват го с няколко ефектни и практични решения за малък апартамент.

Клиентът и собственик на жилището е млад мъж, който обича да се забавлява у понякога работи от вкъщи. За дизайнерите това означава предизвикателство да включат всички аспекти на ежедневието му в площта на едностайния апартамент.

Избягвайки типичното за Манхатън преобразяване на големи площи в няколко малки стаи, тук професионалистите са процедирали в обратната посока. Имаме едно общо помещение и основната мебел в него е тъмносин шкаф с внушителни размери, разположен по продължението на почти цяла стена. Изборът на цвят е нетрадиционен, но в унисон с шантавия подход в дизайна.

Ето и едно от симпатичните и практични решения за малък апартамент. На пръв поглед виждаме гардероб с гладка повърхност и голяма плъзгаща врата. Приятната изненада се крие отвътре. В лявата си част той е с традиционни функции и се използва по предназначение, а в средата се спуска падащо легло с матрак. Последният сегмент отдясно се отваря и се преобразува в удобен плот, подходящ, както за писане, така и за работа на портативен компютър. В десния край остават книгите и шкафовете с документи.

Непосредствено до гардероба, в близост до прозореца, имаме семпла мека мебел, столчета и холна масичка, представляващи уютен кът пред телевизора.

За да има изобилие от естествена светлина в близост до работния плот на домакина, а и предвид, че това жилище е проектирано специално за мъж, дизайнерите са предпочели да не слагат пердета на прозорците. Една от добрите идеи за обзавеждане на малък апартамент. По този начин пространството се открива и няма нужда от допълнително изкуствено осветление в тази част на стаята. Оранжевият и жълтият цвят допринасят за свежестта на обстановката.

Кухнята е в дъното на помещението. Малък барплот с два стола служат като импровизиран разделител с останалата част на стаята.

Белият фон за стените и тавана, красивите цветни картини и фигуралният паркет в цвят дъб са част от интригуващия интериор на този малък апартамент.

Ако търсите многофункционалното и не разполагате с особено голяма площ, не пропускайте да разгледате този малък и стилен апартамент.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor