Ефектен стъклен покрив за всяко помещение

Ефектен стъклен покрив за всяко помещения

Слънчевите лъчи са приятно допълнение към ежедневието ни по всяко време на годината. Има места по света, обаче, където те са значително по-малко. Скандинавските страни, например са доста ощетени в това отношение. В тази връзка трябва да се помисли как максимално да се възползваме от естетствената светлина навън. Има много и различни начини вероятно, но днес ще се спрем на един, за който дизайнерите са се сетили и са разработили успешно през годините: стъклен покрив у дома.

Макар и нетрадиционно, това решение се оказва доста практично, удобно и не на последно място романтично. Даже и да не се намирате в тъмното полукълбо на земята, подобен покрив ще ви позволи да се наслаждавате на слънчевата светлина и през есента и зимата.

Перфектният стъклен покрив е различно понятие за всеки човек. Според стила и подредбата в жилището ви, бихте могли да го изберете хоризонтален, скосен, изчистен или нарязан.

Друга подробност е в коя част от дома ще го разположите. Някои хора предпочитат да се любуват на светлина в холовата част, а други да им е светло в кухнята докато готвят или по време на хранене в трапезарията. Трети биха заложили на стъклен таван в спалнята си. Като се замислим, няма проблем да се възползваме от екстрата в няколко помещения.

Позицията на стъклената част би могла да се съобрази и с гледката около дома. Ако имате внушителни пейзажи наоколо, изберете скосения вид, за да се докоснете по-лесно до природната гледка. Ако сте на високо и открито място, ще можете да се любувате и на звездното небе нощем.

В галерията ни сме подбрали разнообразни варианти на открити стъклени конструкции за покрив. Изцяло или частично остъклените със сигурност ще имат предимството да пропускат значително по-голямо количество светлина.

Този тип покрития се изработват от различен материал. Предпочитани са дървените и PVC конструкции. Често се употребяват и бамбукови и брезови материали.

Красиво и ефектно е когато под стъклен покрив продължим конструкцията с големи вратопрозорци. Така си гарантираме и още по-голямо количество слънчеви лъчи.

Не забравяйте да подберете подходящото обзавеждане в помещенията със стъклен покрив. Мебелите ще бъдат значително повече време изложени на светлина и това изисква да са изработени и тапицирани от подходящи материи.

На добър час в проектирането!

източник