Елегантни линии и хармония в пъстър дом

Елегантни линии в пъстър дом

Да декорираш жилището си в хармония от цветове ви гарантира настроение у дома. Поставихме си за цел да ви представим елегантните линии в един пъстър дом. Той ни плени с изчистени пространства, дръзки съчетания на тонове и домашен уют. Ще подкрепим думите си с галерията, демонстрираща работата на младия дизайнер Патрик Меле.

За да постигнем максимален баланс в избора на тонове е необходимо да познаваме добре подходящите съчетания от два цвята. Ако приемем за основни тонове в двете крайности бялото и черното можем да се доверим на съчетанието бяло-черно с всичко останало. Класически избор би бил фон в бяло и черно например. Както ще се уверите, бял под и черни стени е добро начало при избора на модерен интериор. На този фон добре се съчетават стъклени акценти и такива в ярко червен цвят. Златната орнаментика на помощната масичка и пъстрите картини по черните стени са достатъчен акцент на черно-белия фон. Тази атмосфера е подходяща за неголяма всекидневна, част от модерен пъстър дом.

Черна ламперия в малък кокетен хол би могла да бъде добра основа за изпъкването на луксозен диван с леопардови мотиви, нощна лампа и широка ивица паспарту на картина в оранжево. От тази визия лъха женственост и страст.

За по-смелите от вас имаме и значително по-решителни комбинации. Голям просторен хол би събрал на едно място красиво съчетание от повече от два основни цвята. Оранжево, ярко синьо, червено и бяло съжителстват прекрасно даже и в комбинация с тъмно кафява естествена кожа. Тук присъстват единствено масивни мебели, носещи обаянието на собствения си цвят и стилистика. Липсват дребни акценти в стаята, което подчертава изчистената линия в помещението.

Спалнята в жилището може да бъде освежена с употребата на ярки нюанси. Едноцветно перде в наситено оранжево, шалте в преливни тонове или свежи градински цветя в прозрачна ваза биха били достатъчен акцент за разнообразяване на обстановката.

Работният кабинет изисква по-семпла стилистика. Настроение там можете да внесете посредством ярко жълт лампион или красиви цветни щори на прозорците например.

Ако жилището има много прозорци и до всеки кът достига достатъчно количество естествена светлина, не се колебайте да тонирате в тъмната гама. Така акцентите ще изпъкнат значително по-добре.

Многообразието от цветове гарантира позитивизъм у дома. Бъдете креативни и смело акцентирайте с ярки елементи в дома си.

Онлайн магазин на GRANDecor