Елегантен и стилен дуплекс апартамент

Днес ще разгледаме един стилен дуплекс апартамент в Швеция, който може да ни вдъхнови при взимането на решения за интериорния дизайн на собственото ни жилище.

Този дом е част от стара сграда, в която целенасочено са запазени няколко основни характеристики от миналото – дървени колони, гредоред, капандури, скосове, тухлени повърхности, ретро печка и гипсови фризове по стените. На фона на всичко това, контрастира избор на модерни мебели в дома. Минимализмът в обстановката е видимо предимство.

За основен цвят, типично по скандинавски, е избрано бялото. Това позволява голяма доза творчество при подбора на декорация и допълнителни елементи. Основното обзавеждане също е решено в основния цвят – бяла мека мебел и масичка в хола, бяло обзавеждане в трапезарията, бели кухненски шкафове и бяла спалня.

В контраст с белотата са гредореда, колоните и стълбите в естествено тъмно дърво. Тухлените стени и барплотът са подбрани в унисон с подовата настилка в жилището – елегантно дюшеме в керемиден цвят. Малки картини, одеяла и възглавници в цветни мотиви подчертават допълнително визията на този красив дом.

Прозорците в апартамента са малки и разположени ниско по стените. Капандурите са открити но и те са с ограничени размери. Това позволява навлизането на значително по-малко количество  естествена светлина. Въпреки всичко, тя се отразява в белия цвят наоколо и в синхрон с осветлението на лампиони и полилеи, в жилището е светло и уютно.

Кухнята и трапезарията са в общо пространството. Изглеждат стилно и модерно. Площта е изчистена и ненатрапчиво обзаведена. Преобладават бяло и инокс. Тухленият барплот е логичното продължение, преливащо към хола.

Спалнята е елегантната част от този стилен дуплекс апартамент. Тя е позиционирана на второто ниво. Покривът е нисък и в алпийски стил, но това не прави атмосферата по-малко романтична и привлекателна. Напротив! Бяла спалня, бяло дюшеме, бели стени, тавани и дограми са в отличен контраст с богатата индустриална орнаментика на периферията на стълбището от ковано желязо.

Тази атмосфера зарежда с положителни емоции. Скандинавската визия в комбинация с нежните ретро мотиви са избора на дизайнерите, печелещ последователи. Ако и вие сте впечатлени, грабнете идеи за дома!

Онлайн магазин на GRANDecor