Елегантен дом на две нива край езеро в Швеция

Елегантен дом на две нива с индустриални и скандинавски мотиви

Все по-често в интериорния дизайн се залага на елегантната визия, без значение какъв е избрания стил за обзавеждане. Един красив дом се определя от формите, конструкциите, цветовете и съчетанието между тях.

Жилището, което ще разгледаме е разположено на брега на езерото Järlasjön, в близост до Стокхолм, Швеция. Както ще забележите от снимките, предстои да се сблъскаме с характерната скандинавска действителност в този елегантен дом на две нива. Наблюдаваме свеж и ярък интериор, перфектно контрастиращ с тежкия характерен вид за севера.

Пространствата са широки и открити, таваните са високи и всичко това е предпоставка за уголемяване на площта. Интериорът е сравнително семпъл, но точната концепция за позициите и правите форми на обзавеждането създават усещане за комфорт и изисканост.

Фонът е изчистен и семпъл – светли, непретенциозни цветове, граничещи в дизапазона от бяло до светло сиво. Цветните и ярки тонове на част от акцентите, както и интересното цветно осветление освежават средата. От тук можете да черпите стилни идеи за обзавеждане на всекидневна.

Големи прозорци, лишени от щори и завеси позволяват навлизането на слънчева светлина. Естественият дървен под в светъл тон е своеобразен паралел с природата. Леките пастелни нюанси в килима и еднотоновите мебели допълват неутралната визия на стаята. Стълбище с лека метална конструкция ни извежда на горното ниво, където са разположени спалня, баня и работна площ. Открити тръбни конструкции се вписват чудесно на белия фон из коридора на втория етаж. Леките плюшени акценти по столовете в кабинета и на терасата придават романтично излъчване.

Кухнята на приземното ниво е особено изискана. Синхрон, прелят от бяло в инокс и черно. В допълнение към правите форми, липсата на обков и допълнителни видими акценти, несъмнено откриваме една модерна класическа визия.

Този елегантен дом на две нива е отличен пример за перфектно съчетание на индустриален и скандинавски стил. Насладете му се!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor