Еко дизайн в Калифорния

Еко дизайн в Калифорния

Напоследък все по-търсени в строителството са еко къщите. Днес ще ви покажем точно такава къща, разположена на терирорията на ранчо в Калифорния. Името на проекта е Caterpillar House и той е носител на множество награди за дизайн, от построяването си през 2011 година.

Собствениците са се чувствали привързани към стария си дом, където са живели дълги години, но са искали да имат модерна еко къща, която да бъде в унисон с ранчото. За да осъществят мечтата си, те са се обърнали към архитектите от Feldman Architecture. Дървената къща от снимките прилага законите на екологичното строителство и същевременно запазва същността на уютния дом в провинцията.

Основният елемент в дома е всекидневната, която е опасана с панорамни прозорци високи от пода до тавана. Те служат за изпълване на дома с повече естествена светлина и за осигуряване на красива гледка към ранчото. Стените на къщата са изградени с помощта на част от пръстта от изкопните работи и по този начин е намален разхода на материали до минимум.

Други природосъобразни елементи в къщата са контейнерите за събиране на дъждовна вода, която може да използва за напояване, ниските тавани, които спират директната слънчева светлина и намаляват нуждата от охлаждане, интегрираните фотоволтаични панели за производство на естествена енергия и др.

Интериорът се характеризира с отворен план, където всекидневната, трапезарията и кухнята делят едно общо помещение. Всички тези елементи са интегрирани в синергично цяло с цел да осигуряват перфектния устойчив екологичен дизайн, който се превръща в олицетворение на мечтания модерен дом.

via

Онлайн магазин на GRANDecor