Завладяващ еклектичен интериор в двуетажна къща с двор

Завладяващ еклектичен интериор в двуетажна къща с двор

Някои домове изглеждат скромно отвън, но интериорът ги прави нестандартни и уникални. Такъв е случаят с двуетажната къща с двор на Джон Карвър и Анна Карлос, разположена близо до река в Англия. Тяхната изобретателност е придала невероятна атмосфера на това място. Еклектичен интериор, умело изразен във всяко кътче на дома, интересно обзавеждане и изобилие от естествена светлина.

Еклектичният стил е много тънка струна, тъй като в него няма специални правила, разчита се на голямо въображение и смесица на цветове, форми и композиции. Симетрията е ограничена, а властва изобилието. Именно по тази причина трябва внимателно да се стремим към постигането на добра визия, а не да създадем просто кич.


 

Мека мебел от GRANDecor


 

Тази двуетажна къща е обзаведена с много емоция и вкус. Всеки детайл носи духа на своята епоха и има свой собствен характер и история.

Отворените площи са търсен ефект. Холът, трапезарията и кухнята са в едно общо помещение, визуално разделено с точното обзавеждане и добре подбрани акценти. Големите френски прозорци позволяват навлизането на солидно количество естествена светлина в стаите. Особеност, която винаги допринася за комфорта в един дом.

Като най-силно присъстващ елемент се наблюдава дървото. Неизшкурените плоскости в хола, подпорите, колоните и автентичните дървени шкафчета в кухнята придават натуралистична визия на обстановката. Необичайно обзавеждане присъства във всяко от помещенията. Масивна мека мебел с плюшена дамаска в бежово си кореспондира с индустриална ниска масичка в хола. Пъстрите възглавнички и килимът от животинска кожа са типични еклектични детайли. Дърворезбата, статуетките и многото акварелни картини по стените демонстрират артистичността на собствениците. Особено свежо е присъствието и на морски мотиви, изразени в синя стена и спасителен пояс.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Уникален артистичен дом с винтидж находки

Спалните са елегантни и многопластови. Състарена дървена ламперия, кожи по пода, сноубордове по стените, картини, тематични надписи и сувенири, пъстри тапети и удобни големи кревати. Това са само малка част от достойнствата на тези помещения. Дори напръскана с блажна боя табуретка и семпла метална ваза биха могли да придадат особен почерк на интериорния дизайн.

Еклектична спалня

Последният етаж е решен в бяло и стилистиката му е подчертано изчистена. Изключение правят многоцветните шалове, окачени по перилата на парапета. Спалнята тук е снежнобяла с няколко подчертаващи акцента в друг тон.

Дървените пейки и масата на двора са в абсолютен унисон с необятната гледка и селския пейзаж наоколо. Натурална визия с дъх на свежа романтика. Кът с място за палене на огън и дървени трупчета оформят идеалното място за уединение с питие и добра компания.

Този дом е отличен пример за вдъхновяващ и умерен начин да създадеш еклектичен интериор. Баланс и хармония, въвлечени в хаоса. Оценето го и вие!

Онлайн магазин на GRANDecor