Еклектичен дизайнерски дом с изчистени пространства

Еклектичен дизайнерски дом с изчистени пространства

Когато става дума за еклектичния дизайн, то имаме пълна свобода на действие. Комбинациите между кожа и памук, ориенталски и скандинавски мотиви, модерни и ретро решения са съвсем приемливи при избора на еклектика в дома. Хаотичните съчетания могат да станат причина за моделирането на красиво, нестандартно и уютно място за живот.

За да ви убедим колко добре може да се чувствате в подобна среда ще ви запознаем с дизайнерските решения на талантливата Ана Бърк. През 2014 година тя стартира самостоятелно в тази сфера, създавайки собствена фирма. Ще надникнем в творчеството й чрез един еклектичен дизайнерски дом.

Основно правило при еклектичния стил е комбинацията от нетрадиционно съвместими форми, цветове и материи. Модерният едноцветен диван в центъра на хола изпъква добре сред табуретки в пъстри дамаски и масивни кресла в ярко синьо. Шестоъгълното кубче, предназначено за маса също допълва картината.

Съчетанието на дизайнерски полилеи от дърво с меки памучни тапицерии и бели рафтове в скандинавска визия също кореспондират отлично в едно общо пространство.

Многоцветието и разнообразието от стилове в дом с еклектичен дизайн са напълно достатъчни. Не бива да се прекалява с мебелите, тъй като претрупаните площи не позволяват на разнотипните акценти да се откроят ефектно.

Кухните в този стил са особено симпатични. Тази тук не прави изключение. Тя се характеризира с изчистени правилни линии, фигурални мотиви при фаянса на стените, модерни електроуреди, дизайнерски обков за едноцветните шкафове с орнаментика и скромни дървени рафтчета над плотовете. Съчетанието на иноксови уреди, ориенталско килимче на пода и стари гредореди по тавана е класически пример за отлична еклектична визия.

Големи арт пана балансират добре на масивна маса и удобни ратанови столове в трапезарията. Лененият килим в морско синьо и бяло допълва стилистиката.

Спалните помещения също могат да изглеждат различно и уникално. Меки пастелни тонове, каквито са избрани тук, предразполагат към спокойна атмосфера в този интимен кът. Къдри по краищата на щорите от памук издават романтичната визия. Елегантен полилей и съвременна пластика на стената акцентират на фона на семплите тонове.

При този тип обзавеждане трябва да бъдем внимателни. Пренасищането на пространствата е лесно допустима грешка. По-добре използвайте малко, но ефектни акценти от различни интериорни стилове, за да бъдат забелязвани и да изпъкнат на правилното място в дома. Страхотни хармонични идеи за пример ще откриете посредством красивите снимки в галерията. Вдъхновете се от един млад и талантлив дизайнер!

 

Онлайн магазин на GRANDecor