Еклектичен декор с естетика по български

Еклектичен декор с естетика по български

Богати тонове и сложни композиции с традиционни национални мотиви са в основата на този еклектичен интериор в частен апартамент в кв. Витоша. Работата по дизайна и проектирането на жилището е дело на българските професионалисти от Fimera. Чрез цветове, форми, текстури и позиция на мебелите, те са постигнали категорична естетика с красиви български мотиви.

Наред с еклектичния привкус в апартамента, откриваме една семпла скандинавска чувствителност. Бели стени, обзавеждане в светли тонове и изобилие от естествена светлина свидетелстват за това. В паралел с отворените пространства в помещенията, в жилището изобилства домашния уют.

Красивият чипровски килим, многобройните възглавници от вълнени тъкани с извезани национални мотиви, тапицериите на столовете в трапезарията и дамаската на креслата в хола са само малка част от еклектичния характер на апартамента.

Интересно е решението да се прелеят стилове в пространството. Индустриалната визия на бетонните стени в сиво и настолните осветителни тела са в паралел с модерната визия на меката мебел, ретро излъчването на столовете около масата, модерната камина, съвременна секция за книги и луксозната визия на банята. Обединяващият фактор е, че всяко помещение има своята нотка еклектичен декор.

Нежните феерични завеси от кенар в голямата жилищна площ пропускат солидно количество слънчева светлина, въпреки млечносивия си нюанс. Масичките с три и четити фини дървени крачета пред холовата гарнитура и креслата са сполучлив отзвук от времето на нашите баби. Въпреки скандинавските решения, които открихме в пространството, тук са внедрени и ретро мотиви, както и форми и композиции с модернистичен привкус. Всичко е балансирано професионално и обстановката не е излишно натоварена с обзавеждане.

Банята е малкото интериорно бижу в апартамента. Тук откриваме стъклени стени, фаянс с изискана визия, мраморни плочи, ефектен гранитогрес на пода и душ кабина. Ограниченото пространство не е попречило на дизайнерите да композират равномерно формите и позициите на модулите.

Балансираният еклектичен декор в дома е предизвикателство дори за дизайнерите. Когато той е изразен чрез конкретна стилистика и детайли в интериора, може да се превърне в любимо решение за всеки съвременен дом. Тук, те са се справили безспорно чудесно.

Снимки: Александър Новоселски

Онлайн магазин на GRANDecor