Екзотичен хотел насред джунглата в Бали

Екзотичен хотел насред джунглата в Бали

На кой не би му се искало да си почине в красив екзотичен хотел? Ще опитаме да сбъднем мечтата ви макар и от разстояние. За целта сме подбрали едно приказно местенце на остров Бали в долината на река Ayung. Това е невероятния екзотичен хотел Alila Ubud. Австралийският архитект Kerry Hill се специализира в проектирането на тропически азиатски пространства. Оставил е своят почерк и тук.

От пръв поглед ни грабват необятни гледки и красиви нюанси на зеленина. Хотелът е уютно разположен сред пищните джунгли, далеч от центъра на град Убуд. Разполага с 56 стаи и 8 вили пръснати сред дворовете, типични за региона.

Да погледнем и отвътре – стил, синхрон и естетика. Впечатление правят няколко основни неща. Цветовете са семпли и нежни като преобладават бежово, бяло и бледо кафяво. Изчистените форми са преобладаващи, а мебелите и облицовките са от естествена дървесина. Симетрията в подредбата на стаите носи допълнителна свобода в пространствата.

Красивите семпли акценти като балдахин над голямата спалня и венециански щори създават интимност и романтична атмосфера.

За завършек на красивата картина прибавяме и “инфинити” басейн сред пищната зеленина и щедро пространство. Райско кътче!

източник