Дом в контейнер

Дом в контейнер

Представяли ли сте си дом в товарен контейнер? Оказва се, че това е осъществимо, като проектът е на Cecile Bonnifait и William Giesen от Atelierworkshop. Невероятният контейнер-дом се казва “Port-a-Bach” и е идеално решение за кратка почивка сред природата или семеен уикенд.

Жилището разполага със слънчеви панели, тоалетна, колектор за дъждовна вода и баня с душ и е предвидено да задоволява нуждите на четиричленно семейство. Като екстериор е запазена външността на контейнера, а вътре обзавеждането е главно от дърво и стъкло. Преобладава естественият цвят на дървесината.

Предният панел на контейнера е превърнат в подвижна веранда, която може да затваря помещението при много лошо време, като на задния панел са предвидени няколко малки прозорчета, за да има достъп на въздух. На страничните врати на контейнера може да се закрепват плоскости на два етажа с меки дюшеци, които служат за почивка на открито при хубаво време. На малкото пространство са вместени кухня, широка спалня, лавици за различни предмети и пространството за душ.

Осветен през нощта този нетрадиционен дом изглежда като приказна къщичка!

Онлайн магазин на GRANDecor