Двуетажен апартамент с практични помещения

Двуетажен апартамент с практични помещения

За красотата и удобството в едно жилище принос имат множество фактори. Площта, архитектурата на стаите, височината в помещенията и не на последно място цветовете и интериорния дизайн. Едни от домовете с най-атрактивна визия са мансардните.

Избрахме да ви покажем един двуетажен апартамент, разположен на площ от 70 кв.м. Намира се в Гьотеборг, Швеция. Интересното при него е практичността, която е постигната, благодарение на добре разпределените помещения.

Жилището е с интересна архитектура. На горния етаж са разположени спалня и работен кът, а в партерната част откриваме хол, трапезария и кухня. Това разделение на площта дава възможност за пълноценно уединение. Гредоредите по тавана и конструкциите на дограмата издават възрастта на сградата. Макар и част от стара постройка, този двуетажен апартамент е класически пример за атрактивна скандинавска стилистика. Изчистените форми, белите стени и леките цветни акценти в пространството характерно се открояват при избора на интериорен дизайн.

Коридорът е семпло и удобно обзаведен. Открити рафтове в бяло и закачалки по стената изпълняват ролята на класическото портманто.

Антрето на дома, плавно, в същата изчистена линия ни въвежда към общата площ на хола, трапезарията и кухнята. Типично за този тип домове имаме ограничен брой мебели – диван, масичка за кафе, трапезарна маса и столове.

Кухнята е с максимално изчистена визия. Бяла конструкция на шкафовете, семпъл меден обков и нежен фигурален фаянс за акцент на гърба. Едноцветен светло сив под подходящо се прелива към паркета в останалата част на общото помещение.

Белият цвят преобладава в избора на мебели. Единствено памучните дамаски и декоративните възглавници придават допълнителни топли нюанси в обзавеждането. Сгъваемата маса в трапезарията е едно отлично решение за апартамент с такава площ. Освен, че е красива, тя е практична и в неразгънато състояние би могла да отвори допълнително пространство в стаята.

Безспорният елемент задържащ вниманието на партерното ниво е витата стълба в средата на хола. Подходящо за скандинавския стил тя се отличава с лека конструкция и семпъл индустриален вид.

Второто ниво е удобно и практично подредено. Тук също пространствата са общи и обзавеждането е минималистично. Нишата със спалнята е подбрана идеално, така че офисната част да остане под капандурите и прекия поглед на естествената светлина. Светъл паркет на пода допълва интимността, а липсата на допълнителни постели е практично решение, което спестява излишно събиране на прах в горната част на дома.

Въпреки изчистените пространства, малки рамкирани фотографии и картини присъстват по стените на жилището. Дребните акценти и миниатюрните осветителни тела допълват интериорния дизайн в апартамента.

Семпло и практично. Колко малко е необходимо за постигането на пълен домашен комфорт!

Онлайн магазин на GRANDecor