Много хора избират да внесат в домовете си богатата винтидж стилистика. Залагат на интериорен дизайн с подчертано ретро излъчване и неутрална цветова палитра.

Ще ви отведем в дом, разположен на площ от 74 кв.м. Обзаведен е стилно и практично и се отличава с балансирана и свежа винтидж декорация. Влизайки вътре попадаме в едно изискано пространство, напомнящо ни неизменно времето на нашите баби и дядовци.

Антрето е семпло, но ефектно конструирано. Портманто от закачалки, имитиращи кранове за вода прави впечатление на гостите. Голямо огледало с мраморен плот и чекмеджета е монтирано в помощ на домакините.

Стените и таваните в къщата са бели, вратите и рамките на прозорците също. Откриваме и типичните за този стил тапети с цветни мотиви на една от стените. Цилиндричната камина с орнаментика в хола и дървената масичка с метални колелца са друг задължителен елемент при моделирането на винтидж интериор. Прожектора в ъгъла, старата пишеща машина на бюрото и кристалния полилей допълват идилията.

Хол с тапетТухлената стена зад леглото е чудесно решение за спалните помещения. Този детайл се допълва с наличието на легло от ковано желязо с голям, пухкав матрак, памучни и ленени постели, никелирани лампиони, мраморни масички и блек аут завеси.


 

От магазина: В стил винтидж


 

Спалнята за гости е обзаведена в стил, подходящ за романтици. Фигурални чаршафи на бял фон, тъкано чердже на пода, легло от ковано желязо и рамка с орнаментика, газови фенери и ретро телефони красят помещението. В съчетание с дървеното дюшеме и отворените прозорци без пердета, стаята се вписва идеално в концепцията на тази красива къща.

Спалня за гостиБанята е малка на площ, но за сметка на това функционална и интересна. Каменен умивалник, мраморни плотове, черен фаянс, стъклен параван и впечатляващи медни смесители правят обстановката неповторима.

От осветителните тела, през рамките на огледалата, конструкцията на мебелите от ковано желязо, дървените скринове, лампериите и тухлите по стените, всеки детайл в този дом е съществена част от истинско винтидж вдъхновение по скандинавски.

Снимки © Copyright Jonas Berg

Онлайн магазин на GRANDecor