Винтидж и шаби шик дом

Характерният шведски стил прозира от всеки ъгъл на този нежен и уютен дом в Гьотеборг. Макар и сградата да е построена преди сто години, обзавеждането на това жилище е вдъхновено от особеностите на 18ти век. Светли цветове, винтидж и шаби шик декорация, рустик мебели – все идеални фактори за любителите на старомодната скандинавска обстановка.

Типичните бели стени и тавани са в унисон с богатите нюанси на светлосивата гама. Удобна мека мебел в хола, масичка с олекотена конструкция, каменна ваза, кресло с плетена дамаска, свещници и комод.  Всичко е сиво – нежно, ненатрапчиво, еднопластово и в същото време въздействащо.


 

От магазина: Винтидж вдъхновение


 

Гипсовата камина, кухините в стената, солидното винтидж обзавеждане, зашкурените врати и цветните килими на пода са красива част от прецизната визия на този градски апартамент от Севера. Поддържайки яркоизразен класически стил, дизайнерите са  преплели предимствата на няколко епохи.

Кухнята и трапезарията са разположени в една обща площ. Преобладава бялото дърво, липсва традиционната доза минимализъм, но за сметка на това ретро нюансите се вплитат идеално в концепцията за удобство и стил.

Винтидж и шаби шик кухня

Римски щори, кристален полилей, пъстри пердета с флорални мотиви, малки гранитни плочици за гръб на кухнята – всеки акцент има своята конкретика и стойност на времето, което олицетворява.

Спалнята е нежна и романтична. И тук присъства сивото на бял фон, типичен интериор в светли цветове. Материите са памучни и меки, а обзавеждането красиво и женствено. Удобната кошетка срещу леглото придава допълнителна доза домашен уют, а фееричната завеса и полилея са подходящите акценти в подобен тип интимно помещение. Щендер и старинно огледало в антично злато се вписват отлично на фона на скандинавското сиво наоколо.

Романтична спалня

Кокетният малък балкон е прекрасен завършек на романтичната спалня. Сламената рогоска, зеленото растение, светлините и състарените столове подчертават интимността и възможността за релакс и уединение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Практични идеи за малки тераси

Надниквайки зад вратите на това скандинавско жилище остваме с усещането, че макар и всичко да е преходно, елементите на класиката са вечно въздействащи. Всеки мост от настоящето към миналото може да се окаже печалившия ход за доброто на нашето бъдеще. Дори и в интериорния дизайн.

Онлайн магазин на GRANDecor