Ефектни и весели цветове в интериора

Весели цветове в интериора символика и чар

Декорът в дома често се разглежда като въпрос на естетика. Привържениците на психологията, обаче знаят, че цветовете, които ползваме в украсата на жилището си, могат да имат дълбок ефект върху емоционалността и поведението ни.

За да постигнете ефекта, който търсите и да заложите на весели цветове в интериора е добре да съобразите това с типа на помещението и неговата функция. Следващата стъпка е да изберете един преобладаващ тон за основен и върху него да надграждате умерено.

Според специалистите, за хол и фоайе, подхождат бяло, топли нюанси като жълто и оранжево, както и земни нюанси – кафяво и бежово. Те предразполагат към спокойствие и насърчават хората към разговори. Цветовете за кухнята можете да изберете, като се върнете назад в детството си. Счита се, че паралелът между минало и настояще е от голямо значение. Ако имате красиви спомени от детството и кухнята в бяло и синьо, значи това е най-добрият избор за тонове и в настоящата ви кухня.

Както всеки знае, цветовете носят определено въздействие, с което е добре да се съобразим и моделирайки дизайна на дома си. Снимките в галерията ни представят едно жилище, което е отличен пример за добра употреба на весели цветове в интериора.

Основен избор е бледото синьо. Този нюанс символизира релакс и спокойствие. Изглежда нежно и се комбинира отлично с други свежи нюанси.

Поглеждайки към хола виждаме отличен синхрон между лекия тюркоазен мотив по стените и ярко жълто, розово и оранжево, употребени в акцентите. Въздействащо изглеждат и фигуралните мотиви по килима и възглавничките. Това внася допълнителна доза настроение. Откриваме още точки, райета и геометрични решения. Семплите форми на мебелите допринасят за ефектния вид на помещението.

В кухнята и трапезарията цветовата концепция е спазена; синхрон между бяло и светло сиво на свеж тюркоазен фон с леки цветни акценти в аранжировката. Разноцветните столове подсилват настроението, а откритите прозорци без пердета и щори позволяват на естествената светлина да огрее и подчертае красивите елементи в интериора. Олекотените конструкции по стените изглеждат нежно на фона на наситените тонове на стената. В този ред на мисли ще споделим, че според специалистите червеният тон в кухнята е ефектен, но трябва да знаете, че има вероятност да ви подтиква към по-обилно хранене. Тук такава опасност категорично няма.

В този дом няма опасност да ни стане скучно. Дори спалнята и антрето са заложени в свежи и ефектни тонове. Съчетанието на тюркоаз и бяло с леки жълти и розови акценти ни подтикват към усмивка. Какво по-хубаво от това? Наситете сетивата си с пъстро, тюркоазено настроение!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor