Вдъхновяващи идеи за дом в бяло

Вдъхновяващи идеи за дом в бяло

Когато става въпрос за бял интериор в представите ни изплуват няколко неща: чистота, свежест и романтика. Този тон е предпочитан в много стилове дизайн за дома. Скандинавските жилища, например, често са обзаведени в този нежен нюанс. Дали заради липсата на слънчева светлина по улиците или заради архитектурните позиции, той просто е предпочитан.

В тази публикация ще се спрем на някои от най-харесваните и вдъхновяващи идеи за дом в бяло. Ще ви уверим, че цветът е подходящ, както за хола и кухнята, така и за банята, спалнята и работния кабинет.

Бялото е предпочитан нюанс в няколко случая:

  1. Търси се семпла, нежна и свежа визия за дома.
  2. Жилището разполага с ограничена площ на помещенията и целите допълнителен визуален простор.
  3. Гони се ефекта на скандинавски, провансалски или винтидж стила.

Можете да тонирате всичко в бяло или да го използвате като преобладаващ и да го подчертаете с няколко цветни акцента в обзавеждането.

Примерите, които сме подбрали за вас показват как би изглеждало помещението, ако е изцяло бяло. И отговорът е  – неповторимо!

Изберете нежни и леки материи за този тон. Подходящи са памук, коприна, тюл, тензух. Колкото по-фина е материята, толкова по-ефектно изглежда, поставена в бяло.

Макар и семпъл, този цвят има своите разновидности и нюанси. Отлично изглежда както в снежния си вариант, така и в леко затъмнен, перлен или сатенен нюанс. Изборът е право на лични предпочитания.

Ако изберете да подчертаете бялото с друг тон, почти няма вариант да сбъркате с комбинацията. Поради чистия си вид той е подходящ за съчетания от всякакъв вид. Съчетава се добре с тюркоаз, синьо, жълто, червено, зелено, розово, а класическата комбинация е с черен цвят.

Разгледайте идеите в галерията! Насладете се на моделите, дело на популярни имена и компании. Надяваме се да ви вдъхновим!

източник