Вдъхновение по Стендал или нежна японска естетика

Вдъхновение по Стендал или нежна японска естетика

Нежна японска естетика или вдъхновение по Стендал – така бихме определили жилището, което предстои да разгледаме заедно. Намира се в сърцето на София и е дело на българската компания за интериорен дизайн IDEA.

Изисканата визия в дома е постигната посредством два основни цвята, красиви нестандартни решения в обзавеждането, последователни линии и минимализъм, гарнирани с доза японска нежност.

Балансираният избор на цветове е важен фактор при проектирането на едно жилищно пространство. Азиатският блясък на помещенията е изразен с черни и червени нюанси. Основният тон е тъмен, като преобладават черно, графит и сиво, а леки щрихи в червено служат за акценти в интериора.

Дизайнерите са избрали стилни италиански мебели, изработени в монохромни тонове. Мека мебел от B&B в стилен плюш и ясно изразен шев в червено, памучни дизайнерски възглавнички с богата орнаментика и внушителни керамични вази с азиатска визия допълват модерната визия на основното помещние.

Съчетанието на естествено дърво и гланцирани повърхности в черно и червено има за цел да подчертае съвременния щрих в интериорния дизайн. Паното с матирани стъкла, приглушеното LED осветление, бамбуковите клони и минималистичното обзавеждане в жилището подсилват усещането за азиатска визия.

Кухненският остров в средата на помещението е практично прелят в голяма трапезарна маса за хранене. Червената и гланцирана повърхност е в баланс с обстановката наоколо. Липсата на обков по шкафовете е характерна особеност за съвременен тип обзавеждане. Те се отварят чрез механизъм, който изисква докосване в определена част от повърхността. Белите кожени столове около масата са логичното продължение на цвета, избран също за тавана и нежните завеси. Като цяло, липсата на много цветове в пространството е чудесен подход за балансираната визия на интериора.

Спалните помещения също са декорирани в японски стил. Пространствата са малки, подсилени в ярки тонове и разполагат с мека мокетена настилка, вградени гардероби, лакирани повърхности и пана за декорация. Красиви лампиони в черно присъстват във всяка част на жилището. Романтична азиатска визия със съвременна европейска чувствителност лъха от всеки ъгъл на помещенията.

Насладете се на този стилен проект на професионалистите от IDEA.