Вдъхновение по Стендал или нежна японска естетика

Вдъхновение по Стендал или нежна японска естетика

Нежна японска естетика или вдъхновение по Стендал – така бихме определили жилището, което предстои да разгледаме заедно. Намира се в сърцето на София и е дело на българската компания за интериорен дизайн IDEA.

Изисканата визия в дома е постигната посредством два основни цвята, красиви нестандартни решения в обзавеждането, последователни линии и минимализъм, гарнирани с доза японска нежност.

Балансираният избор на цветове е важен фактор при проектирането на едно жилищно пространство. Азиатският блясък на помещенията е изразен с черни и червени нюанси. Основният тон е тъмен, като преобладават черно, графит и сиво, а леки щрихи в червено служат за акценти в интериора.

Дизайнерите са избрали стилни италиански мебели, изработени в монохромни тонове. Мека мебел от B&B в стилен плюш и ясно изразен шев в червено, памучни дизайнерски възглавнички с богата орнаментика и внушителни керамични вази с азиатска визия допълват модерната визия на основното помещние.

Съчетанието на естествено дърво и гланцирани повърхности в черно и червено има за цел да подчертае съвременния щрих в интериорния дизайн. Паното с матирани стъкла, приглушеното LED осветление, бамбуковите клони и минималистичното обзавеждане в жилището подсилват усещането за азиатска визия.

Кухненският остров в средата на помещението е практично прелят в голяма трапезарна маса за хранене. Червената и гланцирана повърхност е в баланс с обстановката наоколо. Липсата на обков по шкафовете е характерна особеност за съвременен тип обзавеждане. Те се отварят чрез механизъм, който изисква докосване в определена част от повърхността. Белите кожени столове около масата са логичното продължение на цвета, избран също за тавана и нежните завеси. Като цяло, липсата на много цветове в пространството е чудесен подход за балансираната визия на интериора.

Спалните помещения също са декорирани в японски стил. Пространствата са малки, подсилени в ярки тонове и разполагат с мека мокетена настилка, вградени гардероби, лакирани повърхности и пана за декорация. Красиви лампиони в черно присъстват във всяка част на жилището. Романтична азиатска визия със съвременна европейска чувствителност лъха от всеки ъгъл на помещенията.

Насладете се на този стилен проект на професионалистите от IDEA.

Онлайн магазин на GRANDecor