Бяла мансарда с елегантна визия

Елегантна визия в бяла мансарда

Каним ви да разгледате една елегантна бяла мансарда, с площ от 58 кв.м.

Както често сме казвали белият цвят е отличен избор за малки и тесни пространства. В този случай разполагаме с жилище, в което има много чупки, неправилни форми и конструкции на помещенията. Това също е значима предпоставка да изберем бялото за основна линия в обзавеждането.

Скосените тавани, интересните овални прозорци, колоните и вътрешните стълби изглеждат отлично тонирани в ослепително бяло.

Интересен е изборът на мебелите. Наблюдаваме прекрасно комбинирани елементи, характерни за няколко различни епохи.

Дървото, тръбната мебел, стъклените повърхности, кожените дамаски и памучните декорации са съчетани отлично в общата визия на интериора.

Необработените дървени греди и помощната двукрака стълба представляват провансалкия стил. Коженото кресло, плюшените дамаски, дървеният глобус и персийския килим са характерен елемент от бароковата и модерната епоха. Всички тези елементи са в отличен баланс помежду си и придават стилна визия на тази бяла мансарда.

В обща площ са разположени кухненския бокс и всекидневната. Цветни елементи декорират обстановката на белия фон. В съседно помещение е обособена скромна спалня с красиво легло и рамка от ковано желязо.

Лека стълба в средата на хола ни отвежда на втория етаж, където имаме скосена зона за релакс и компактен дрешник. Както долу, така и на това ниво преобладава белия цвят и на неговия фон изпъкват мебели, дамаски и аксесоари.

Няма нищо по-ценно от това умело да уползотворим малкото пространство в едно жилище. Тук дизайнерите са се справили отлично със задачата.

източник