Внушителна българска архитектура насред Добруджа

Внушителна българска архитектура насред Добруджа

Има проекти, които носят послание, изглеждат специално и въздействат безапелационно. Още по-специални са, когато се намират в България. С един такъв страхотен дом ще ви запознаем в днешната ни публикация.

Той е разположен в Североизточна България, сред земеделска площ, и е дело на българските професионалисти от I/O architects. Отличава се със специфичната си позиция – в хълмиста част, което обяснява и прекрасната панорамна гледка. Това местоположение на дома позволява погледа да достига надалеч и осигурява неприкосновен личен живот на собствениците.

Нетрадиционната българска архитектура е повод за гордост в този модерен дом. Голяма каменна облицовка от прави, унифицирани повърхности обгръща изцяло стъклената периферия на къщата. Създадено е усещането за издигане на постройката високо във въздуха. Единственият пробив в масивната каменна конструкция е входа към гаража, който все пак е разположен в ниската част на къщата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Красиво обзаведена къща на село

Същинската жилищна площ на дома се намира във височина. Изглежда семпло, но модерно и практично. Издигайки се над земята и благодарение на извънгабаритните стрехи, този дом добавя усещане за сложност и уникалност. Интериорът е интересен и ефектен. Цялата площ е облицована в стъклени френски прозорци с масивна метална конструкция, а достъпът на естествена светлина от всички посоки и прекия поглед навън е тънката връзка с природната картина на Добруджа. Прочети повече...

Снимки: Assen Emilov