Бохо и етно мотиви в нестандартен австралийски дом

Бохо и етно мотиви у дома

Често хората се чудят какво представлява бохемския стил в интериорния дизайн. Той се свързва със свободомислещите хора, които изразяват своята лична нетрадиционна философия за живота, която не се ограничава от нормите на съвременното общество. Тяхната изключителна индивидуалност е вплетена и в интериора на домовете им.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Най-популярните стилове в интериорния дизайн

Предстои да посетим дома на Софи и Майкъл, които са създали своя домашен уют, пречупвайки го през призмата на бохо интериора и етно декорацията. Двамата реновират къща от 90те години и я превръщат в луксозно жилище за себе си, бебето и кучетата си.

Пространствата са изцяло отворени и боядисани в бяло, за да може на този фон да изпъкне богатата цветова палитра, която изразява артистиния дух на домакинята. Геометрични мотиви присъстват навсякъде в декорацията – триъгълни и ромбоидни шевици по възглавниците, дамаските на столовете и чергите по пода, украсата на саксиите и барплота.


 

От магазина: Бохо и етно мотиви у дома


 

За да постигнат този изумителен резултат Софи и Майкъл буквално са изрушкали къщата из основи. Старите арки, тесните помещения и прасковения цвят са заменени от стаи с отворен план, искрящо бяла боя, бетон, черна теракота на пода, черни мивки и кранове. Цветовете в дома са представени от текстила и изкуството по стените. Подборът на елементи за декорацията не е строго подчинен на някаква идея, а както самата домакиня споделя са избрани на принципа „каквото ми хване окото“.

Бохо хол

Дъската за сърф, хамакът в средата на помещението, светещите надписи, кактусите, дънерите и чернобелите саксии са само малка част от артистичният почерк на собствениците. Каменната фруктиера, стъклените вази и керамичните свещници показват, че духът на дома е скрит в дребните детайли на обзавеждането.

Липсата на стена между спалнята и банята е отлично решение за подобен тип дръзко обзаведен дом. Арт кръстове и живи зелени растения присъстват навсякъде в помещенията, което отново свидетелства за богатата душевността на собствениците.

Стилна композиция, наситена с цвят, форми и типични за бохемския стил елементи. Отлична работа, Софи!

Онлайн магазин на GRANDecor