Индустриалният дизайн възниква в края на ХХ век, когато много предприемачи започват да купуват изоставени стари халета или фабрики, с целта да ги превърнат в жилища. Противно на очакването, че интериорните дизайнери ще започнат да преграждат и обновяват тези помещения, те оставят неизмазаните тухлени стени, видимите таванни конструкции, външните вентилационни и водопроводни тръби, и обзавеждат с мебели това грубо изглеждащо, но обширно пространство.

ВИЖ ОЩЕ: Мебели в индустриален стил

Разпростирайки се на неголямата площ от 84 кв.м., този артистичен апартамент с отворен план в Лос Анджелис, САЩ е типичен представител на такова помещение. Дизайнерката от Oh Beauty и нейният съпруг сами създават едно привлекателно място, изпълнено с много шик, направи-си-сам детайли и съкровища, намерени на битак, изкусно допълнени с дизайнерски мебели и аксесоари. Крайният резултат е една истински топла и уютна атмосфера, която витае в отвореното пространство.

Уютна всекидневна в апартамент с индустриален дизайнОгромните прозорци насищат жилището с естествена светлина, а зелените растения, които са разположени навсякъде дават усещането, че си на открито.

Едно от най-впечатляващите неща в апартамента е тавана над всекидневната, който е с оригиналното си бетонно покритие, обгърнато от мрежа от стотици крушки с топла светлина. Съчетанието на това дизайнерско решение с огромна библиотека с над 1000 книги по едната стена, оголени тухли по цялото протежение на апартамента и много артистични детайли придава на този иначе индустриален интериор друго усещане – усещането, че тук е място, където се твори. Няколко персийски килимчета, стари кожени кресла, модерно бяло канапе от текстил, масичка от камък с неправилна форма, въжена люлка и различни китари изглеждат точно на мястото си.

Естествена зеленина в апартамент с индустриален дизайнВ съседство е разположена трапезната маса от естествено дърво с няколко ниски бар стола. Вместо полилей над масата виси клон, за да напомни, че дори в забързания град може да се чувстваш като сред природата. Висящ плетен стол играе ролята на визуална преграда към спалнята, в която акцент имат голяма абстрактна картина, ратанови кошове, огледало с рамка от стара врата и висяща от тавана ръчно изработена закачалка от въжета.


 

Обзавеждане в индустриален стил от GRANDecor


 

Кухнята е в близост до входната врата, решена в сиво и с модерно излъчване. В съседство ролята на антре е изиграна от поставка за дрехи от медни пръти, изработена от съпруга на дизайнерката.

Този апартамент определено може да омае всеки и да ни научи, че дори пространството да разполага с недостатъци, с малко любов и желание лесно можем да ги превърнем в огромно предимство.

Онлайн магазин на GRANDecor