Апартамент със стъклена стена в Барселона

Апартамент със стъклена стена в Барселона

Понякога само един елемент в интериора е достатъчен да носи очарованието и сърцето на едно жилище. Именно такъв ефект от акцент ще ви представим днес. Да разгледаме един апартамент със стъклена стена в Барселона.

Много често споменаваме, че пространството е основният източник на енергия в едно жилище. Опитваме се да отворим площта в по-малките домове и да подсилим усещането за простор, като изберем големи френски прозорци или минимализъм в обзавеждането.

Притежателите на този дом са младо испанско семейство с две деца, за които четенето на книги е едно от най-големите удоволствия. Ето защо решават да подчертаят присъствието на голямата си библиотека в хола като отделят тази част от жилището си с елегантна стъклена врата. Тя представлява конструкция, позиционирана на релси, която се отваря и затваря на два пласта. Когато е спусната, стената разделя трапезарията и кухнята от уютното място за уединение с книгите – хола. В случаите, когато стената е отворена, се получава едно голямо просторно помещение с модерно и стилно обзавеждане.

Подходът към библиотеката е изискано акцентиран посредством подиум и няколко малки стълби към рафтовете. Интересният избор за разделителна линия между помещенията в този апартамент със стъклена стена е отличен начин да се изолират шума и миризмите от кухненската част. За семейство с деца, където кухнята постоянно се експлоатира, това е много практично решение.

Прозрачността на тази стена не налага никакви ограничения. Стаята е също толкова голяма и липсва усещането за затворено пространство. Видимостта не е ограничена, а усещането за уединение и уют е подсилено.

Свежите нюанси в интериорния дизайн са другата причина всичко в дома да изглежда нежно, красиво и стилно. Млечните и топли преливки от инокс, сиво, кафяво и розово перфектно подхождат на белия тон за основа.

Модерното обзавеждане, картини по стените, нестандартните позиции на мебелите, материалите, използвани в дизайна – всеки един от тези фактори е в хармония с избора на стъклената стена в хола.

Това решение би могло да подхожда и при друг тип позиция на стаите. Ако имате нужда от допълнителна доза романтика, бихте могли да го използвате като приложение в спалнята и банята например, а ефектът е гарантиран.

Направете си уютно кътче в дома със стъклена стена. Ще бъде изискано, удобно и различно!

Онлайн магазин на GRANDecor