Апартамент за гости с вертикална визия

Апартамент за гости с вертикална визия

Има творци, които са в състояние да вложат максимално въображението си, за да постигнат интересна и необикновена визия при конструирането на проект за жилище. Случаят, който ще разгледаме е доказателство за тези думи – aпартамент за гости или нестандартно студио, разположено на площ от 9 кв.м и по идея на специалистите от San Francisco Azevedo Design. Представлява невероятна трансформация на форми, конструкция и орнаменти.

Жилищната площ е разположена на две еднотипни по размер нива и е с интересна вертикална визия. На първия етаж разполагаме с необикновена кухня. Тонирана е в бяло, на фона на метални, черни и иноксови елементи, което създава необходимия контраст в помещението. Конструкцията на този апартамент за гости се състои от метал, стъкло и дървени повърхности. Това свидетелства за новаторското архитектурно творчество. Даже оригиналната зидария и дървените греди са намерили своето място в общия модернистичен дизайн на жилището. Тухлените стени, парапетите, стъклените пана и тематичните картини по стените респектират с визията си.

Всеки елемент в този дом има богата функционалност. Подреждането на пространствата във вертикалната обстановка създава неочаквани удобства. Необходимо е само да искаш да ги почувстваш.

Горното ниво е обзаведено с удобна спалня, ексцентрично поставена сякаш във въздуха. На партерното ниво са разположени кухненска част и всекидневна зона. Междинната ниша е запълнена с квадратна баня и дрешник.

Различните нива са свързани с фина метална стълба. Черният цвят допълва индустриалния модерен отблясък на дизайна. Отворените етажирани пространства и изобилието от стъклени стени и под са предимството, което позволява навлизането на по-голямо количество светлина в апартамента.

Този дом е отлично решение да поканите гости и да им го предоставите за ползване. Той е стилен, модерен, с достатъчно интересна визия, практичен и не на последно място удобен.

източник