Малък скандинавски апартамент в тъмни цветове

Малък скандинавски апартамент в тъмни цветове

Нека се пренесем в едно малко жилище насред шведската действителност. Този малък апартамент в тъмни цветове в Стокхолм притежава стилна, харизматична визия, постигната чрез скандинавска прецизност и минимализъм.

Решението на дизайнерите е да създадат една приглушена атмосфера, посредством тъмни тонове. Сиво, синьо, маслено зелено и кафяво са основните тонове на интериора. Използвани са при избора на мебели и в подбора на декорацията. Резултатът, който са постигнали категорично показва, че противно на традиционното схващане, малките пространства и тъмните цветове са напълно съвместими.

За да стигнем до този извод, обаче, не бива да пренебрегваме и една от важните причини, а именно наличието на естествена светлина в дома. Всеки ъгъл на този апартамент в тъмни цветове е облян от слънчеви лъчи, което реално пречупва и излъчването на мрачните тонове в обзавеждането. Смекчаването на тъмнината в неголемите пространства позволява лесното възприемане на избраните тонове.

Изкуство и живопис присъстват в интериорния дизайн на хола и спалнята. Картини по стените и по пода разчупват нестандартната атмосфера. Изчистените пространства в стаите, като че ли са причината за отличното взаимодействие между красивите произведения и маслените пастелни тонове на стените. Контрастът между фигуралния наситен паркет и белите тавани отваря позиции за мебелите.

Растения в малки саксии присъстват във всяка стая на жилището. Нежната зеленина придава живот на интериора в дома. Осветителните тела са решени еднотипно, в кръгла форма. Изработени са от едноцветно зелено и бяло стъкло.

Особена ретро визия присъства навсякъде. От первазите на прозорците, през красиво подчертаните ниски части на стените в по-тъмен тон. Даже столовете, дивана и масите в помещенията са подбрани в тази стилистика.

Поради малката площ на жилището, стаите са преходни и пространствата са максимално отворени. Предвид и тъмните цветове на декора, липсата на врати между помещенията е много подходящо решение.

Кухнята е семпла и практична. Големи шкафове с правилни форми и в тъмен нюанс балансират на фона на бял мраморен плот и гръб на кухнята. Ретро нотките са постигнати с помощта на кухненския смесител, мивката и дограмата с малки матирани прозорчета.

Ако сте имали и малки съмнения за комбинацията на малки площи и тъмни цветове, надяваме се да сме ги опровергали успешно. Това жилище е поредния пример за разнообразието и чара на скандинавската стилистика.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor