Малък апартамент в пастелни цветове

Нежност и романтика в апартамент в пастелни цветове

Когато се заемаме с обзавеждането на жилища с малка площ е важно да съобразим няколко основни фактора. Изборът на цветове, формата на мебелите и количеството елементи в пространството. Определяща в решенията ни може да бъде и естествената светлина, която навлиза в помещенията.

Ще ви покажем добър пример за интериорен дизайн на жилище с малка площ от едва 39 кв.м. Този апартамент в пастелни цветове е свеж и прекрасен!

Основен приоритет тук е цветовата тоналност. Нежни, леки и пастелни нюанси на сиво, розово, синьо и зелено са отлично съчетани в пространството на студиото. Жилището изглежда стилно и излъчва романтика.

Стаите са отворен тип, преходни и обзаведени семпло, без излишно претрупване. Минимализмът в такива жилища е задължително условие, за да се създаде илюзията за повече площ. Съчетанието на светлина, нежни пастелни цветове и семплото обзавеждане са гаранция за домашен уют.

Функционалността на апаратамента идва най-вече от разположението на помещенията. Холът е интересно съчетан с трапезарната маса, а кухнята е отделена от тях посредством плъзгаща врата, която бидейки отворена е невидимо скрита в ниша в стената.

Изборът на нежно оцветени стени и бели тавани в съчетание с под в светли тонове отваря допълнително пространството и дава допълнителна свежест на семплия пастелен интериор.

Кухнята е решена в два контрастни цвята – бяло и цвят на черешово дърво. В приятно съчетание са белият под и таван с шкафове в черешово дърво.

Спалнята на жилището също е отделена посредством плъзгаща конструкция за врата. И тук, площта е усвоена отлично. Изборът на прозорци без завеси, преобладаващото бяло и вграденият гардероб са с основен принос за това. Леглото е високо, меко и изглежда доста удобно. Картини по стените и цветя на перваза разчупват обстановката.

Коридорът в студиото е с неправилна форма и от него има достъп първо до банята. Тя също е малка, но за сметка на това функционална. Бял фаянс и обзавеждане, леки акценти в пастелно синьо и червено са достатъчен елемент за уютната й визия. Лавиците, монтирани високо над вратите в антрето са един трик, особено подходящ за ограничени площи. Можете да усвоите тази идея достатъчно добре и в банята, тясната тоалетна или килера. Винаги работи.

Неголемите пространства са предпоставка за комфорт и топлина в дома. Само малко усилия от наша страна и можем да ги превърнем в любимото си място за отмора. Разгледайте дизайнерските решения в този апартамент в пастелни цветове. Идеите си заслужават!

източник