Интересно и предизвикателно – дом без вътрешни стени

Интересно и предизвикателно апартамент без врати

Всички жилища имат своите характерни особености, но обикновено всяко от тях разполага поне с необходимите стени, врати и прозорци. Как ви се струва идеята за апартамент без вътрешни стени? Предстои да уверим и скептиците, че нестандартната визия в никакъв случай не означава неудобство – напротив. Идеята за стъклени паравани в случая е просто едно красиво предизвикателство.

Предстои да разгледаме едно необичайно жилище, разположено в Мадрид, Испания. Реновирано е през 2016 година от Manuel Ocana, известен със своите интересни проекти от ландшафтен дизайн до стилни реставрации. Творческата интерпретация лъха от всеки ъгъл на помещенията. Въпреки всичко, влизайки в жилището човек няма усещането, че се намира в едно помещение. Просто погледът ни обхваща детайлно всеки щрих от пространствата, а светлината, навлизаща отвсякъде носи допълнителното усещане за простор.

Стъклени паравани с фина стоманена конструкция делят стаите в този очарователен апартамент без стени. Лесно се наднича от хола в кухнята и от спалнята в трапезарията, например.

Важни за общия дух в дома са изборът на стил, цветове, осветление и обзавеждане. В този случай имаме красива комбинация от изчистени линии и семпла мебелировка в минималистичен вариант.

Белият цвят е в основата на жилището. В комбинация с натуралния, светъл паркет на пода те създават усещането за комфорт. Осветителните тела, тръбната конструкция на масата в хола, черните плотове и грубата мазилка по ъглите са достатъчна предпоставка за присъствието на индустриална стилистика.

Меката мебел в пастелни нюанси и цветните акценти в помещенията правят обстановката съвременна и стилна.

Макар и отделени като помещения, банята и спалнята са в непосредствен контакт с останалите сектори в жилището. Прозрачните, стъклени стени създават едновременно както чувството за интимност и уединение, така и усещането за част от общото пространство.

Необичайният диалог между секторите в апартамента, прави дома уникален и специален. Фина естетиката е преплетена с чисто практични решения.

За да постигнем своето максимално удобство у дома понякога се изисква да поемем риска да бъдем различни. Нетрадиционните решения често носят удовлетворение и този малък апартамент без вътршни стени е отлично доказателство. Не мислите ли?

Онлайн магазин на GRANDecor