9 начина да ароматизираме дома си

9 начина да ароматизираме дома си

Причината да ароматизираме помещенията в домовете си е една единствена. В жилище, ухаещо приятно всеки от нас би се чувствал страхотно. Любимите аромати ни дават привилегията да усетим домашния уют и да се наслаждаваме на всеки миг преживян вкъщи.

Аромат на лайка у дома

Днес ще се спрем на 9 начина да ароматизираме дома си.

1.Ако имате проблем с неприятна миризма в кухнята, можете веднага да решите казуса. Сложете изсушената утайка от кафето си или сода бикарбонат в долната част на вашето кошче. Друго решение е да поставите утайката в хладилника си. Този метод премахва успешно силните и неприятни миризми на определени храни. Правете го веднъж месечно за постоянен ефект.

2. Мивката в кухнята е едно от най-честите места за образуване на неприятни миризми. Като се замислите комбинацията от употребявани чинии, прибори и остатъци от храна са предпоставка за това. Веднъж седмично бихте могли да дезинфекцирате мивката като излеете чаша с разтвор от сода бикабонат, след което добавете и чаша бял оцет. Реакцията между двата продукта е доказано ефикасна. Оставете да подейства около 5 минути и излейте солидно количество гореща вода в канала. За подсилване на ефекта преди да налеете водата поставете резен лимон върху канала и ще имате бонус приятен аромат.

3. За да освежите атмосферата в дома си и да внесете неустоим аромат поставете тенджера с вряща вода, като пуснете в нея пръчка канела, лимонени резени, портокалови кори или ванилова есенция. Миризмата от прясно изпечени бисквитки с джинджифил и кардамон също не е за пренебрегване.

4. Направете си домашен спрей за освежаване на спално бельо, кърпи и хавлии като смесите 30 капки етерично масло (като например лимон, лавандула или роза) с чаша и половина вода и 90мл водка.

5. За да освежите аромата на килимите и мокетите смесете една чаша сода бикарбонат със супена лъжица канела и поръсете. Ако все пак настилката е бяла или много светла, можете да пропуснете употребата на канела. Оставете да подейства за час и минете старателно с прахосмукачка.

6. Проблемът с неприятните миризми от обувки е напълно решим. Има два ефикасни метода да се избавим от това. Опаковайте ги в добре завързан найлонов плик и ги поставете във фризера за една нощ. Замръзяването отстранява бактериите и миризмите изчезват. Другият начин да унищожим миризмата е като напръскаме обилно отвътре обувките със спрей от 2 чаени лъжички етерично масло по избор смесени в 2 чаени чаши вода. След третиране оставете обувките да изсъхнат по естествен начин.

7. Свещите са традиционен метод за освежаване аромата у дома. Има обаче и друг начин да ги употребим като ароматизатор, без да е необходимо да ги палим. Поставете ароматни свещи на холната масичка, по рафтовете в килера или в гардероба си. Ефектът е гарантиран.

8. Растенията имат свойството да пречистват въздуха, но не бива да забравяме, че и голяма част от тях ухаят невероятно. Поставете любимите си билки в саксии на перваза и домът ви ще се изпълни с аромата на свежа лавандула или нежен босилек например.

9. Ако имате проблем с неприятна миризма в жилището си, но не можете да определите източника й, не се отчайвайте. Отворете прозорците и поставете купа с бял оцет в средата на стаята. Оставете да подейства няколко часа. Оцетът ще неутрализира миризмата, а вие ще останете очаровани от резултата.

Това са едни от най-практикуваните начини да ароматизираме дома си. Намерете решение за себе си според индивидуалните си нужди. Евтино и ефикасно, с минимални усилия.

Онлайн магазин на GRANDecor