60 Практични идеи за остъклен балкон

Практични идеи за остъклен балкон

Балконът в едно жилище може да се окаже ключова част за визията и координацията на пространствата. За целта просто трябва да го закриете и да го обзаведете по предназначение. В днешната статия ви предлагаме 60 невероятни идеи за остъклен балкон.

Както предстои да се уверите, не е необходимо площта да бъде задължително голяма. Има достатъчно начини да приложите успешно различни идеи за трансформиране на балкон. Според конкретните ви нужди бихте могли в това пространство да изведете кътчето за отмора, мини трапезария, кухненска част, а защо не и миниатюрна спалня.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Как да превърнем откритата тераса в уютен кът

Първото важно условие, за да постигнете добър резултат, е да се сдобиете с остъклена тераса. За повече топлина и уют се препоръчва долната част да е изградена с итонг, а дограмата да заема не повече от 60% от площта на балкончето. В този случай наистина можете да пренесете лятната си спалня в тази част на дома. Решението е смело, но екзотично и най-вече различно.

Хамак на балконаАко разполагате с красива гледка през прозорците, горещо препоръчваме да оставите повече място, за да се насладите на пейзажа и да позволите навлизането на естествена светлина. За целта можете да не изграждате плътна долна част на терасата, а просто да поставите подходящи решетки или стъклопакет, през които да запазите добрата видимост. Така ще можете да си позволите използването на пъстри или по-наситени тонове, които няма да затворят допълнително площта.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Нетрадиционни идеи за тераса, спестяващи място

За да се предпазите от силното слънце през дневните часове използвайте ролетни щори от плътна материя, дърво или PVC материал. В галерията има куп подходящи идеи за малка тераса, които ще ви бъдат от полза.

При обзавеждане на тесен балкон непременно използвайте височината на пространството. Рафтовете и озеленяването поставете нависоко.  Изберете осветителни тела, които да прилягат плътно до тавана или стените.

Тесен балкон с високи рафтовеВ случай, че площта е наистина ограничена опитайте да изнесете само  шкафчета за съхранение на вещи, които да попълнят ъгловите пространства и ниши в тази част на жилището.

Една от най-добрите идеи за практично обзавеждане за тераса е обособяването й като кътче за кафе пауза или четене на книги. На пазара има богато разнообразие от красив асортимент, който да задоволи конкретните ви нужди. Масички и столчета от ратан, корк или фурнир, преносими и стационарни мебели. Най-удобни понякога се оказват сгъваемите модули, които позволяват да ги поставите или махнете при необходимост. Помислете колко удобно би било да излезете на терасата и сядайки с кафето пред прозорците да си разгънете кокетна мини масичка от стената.

Практично обзавеждане за малък балконАко все пак сте решили да използвате тази част от дома си ежедневно, е добре да я декорирате, така че да й придадете необходимия уют.

В галерията ще намерите много идеи за остъклен балкон (тапети, стикери, дървени облицовки, завеси, дребни декоративни детайли и качествено осветление).

Онлайн магазин на GRANDecor